Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stan Smith Denilince Akla Gelen İki İkon

Stan Smith Denilince Akla Gelen İki İkon

HYPEMAKER tarafından adidas için hazırlanan kampanyada Superstar ve Stan Smith'ten ortaya çıkan yeni modeli Superstan'i eski tenisçi Stan Smith tanıtıyor.

Stan Smith denilince birçok insanın aklına ilk olarak adidas’ın en bilinen ayakkabı modellerinden biri geliyor. Ancak ikonik modeli ve hikayesini bilenler modelin Stan Smith isimli ABD’li tenisçiden geldiğini de hatırlar. 1960’lı yıllardan bu yana piyasada olan ürün zaman içerisinde 2 kez Grand Slam tekler şampiyonluğu bulunan ABD’li tenisçiyi geride bıraktı. Hatta bazen kendisi ile tanışanlar bile Stan Smith adında bir ayakkabı modeli olduğu söylüyormuş. Durum böyle olunca adidas, Superstan modeli için hazırlanan kampanyada eski tenisçiye yer vererek hem onu onurlandırıyor hem de yeni ürününün tanıtımını gerçekleştiriyor.

Bölünmüş ekranda ünlü tenisçi ve ikonik ayakkabı modeli bir araya geliyor

Superstan, markanın iki ikonik modeli Superstar ve Stan Smith’in birleşimi ile ortaya çıkan yeni ayakkabı modeli. HYPEMAKER tarafından hazırlanan kampanya Stan’in tenis kariyerini ve mirasını gözler önüne seriyor.

Bölünmüş ekran tekniğinin görüldüğü reklam filminin bir tarafında görsel olarak daha modern, canlı ve hareketli görüntüler bulunurken diğer tarafında tenisin en önemli figürlerinden Stan Smith tüm sakinliği ile yer alıyor. Stan’in rahat ve rutin hayatı, canlı ve keski görüntüler ile birleşiyor. Ortaya çıkan bu zıtlık, kamera açıları ve perspektif oyunlar ile bir araya getirilince izlemesi keyifli sahneler doğuyor.

Stan’in evinden tenisçinin rutin hayatı

Marie Schuller tarafından yönetilen filmde tenisçinin yer aldığı sahneler, Smith’in South Carolina eyaletindeki Hilton Head kentinde yer alan evinde çekildi. Stan Smith; tenis kortunda, bahçesinde, ödüllerini koyduğu dolabının önünde görüntüleniyor.

Basketbolcuların ve dansçıların bulunduğu sahneler dijital olarak kaydedilirken Stan’in çekimleri 16 mm film ile gerçekleştirdi. İki farklı teknik ve çekim ile ortaya çıkan birleşim iki modelin birleşimini de temsil ediyor. Schuller sinematik bir şekilde iki dünyayı birleştirmek ve ortaya tutarlı bir görsel çıkarmak için iyi bir matematik gerektiğini vurguluyor.

Künye

Müşteri: adidas
Ajans: HYPEMAKER
Prodüksiyon Şirketi.: RSA Films
Yönetmen: Marie Schuller
İdari Yapımcı: Molly Bohas, Paul Kawasaki, Martin Roker
Yapımcı: Stacey LaMotte, Nancy Ryan
Metin Yazarı: Mary Logue
DOP: Marz Miller
Yapım Tasarımcısı: Benny Casey
Düzenleme: Marie Schuller
Müzik: Marie Schuller
Post Prodüksiyon: Unit
Renklendirme: Denny Cooper
Ses Tasarım: Chris Southwell
Çevrimiçi: Scott Ryan
Yapımcı: Jake Saunders

Görsel: YouTube, adidas