Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
adidas Ayakkabı Kutusunun İçinde Koca Bir Tarih

adidas Ayakkabı Kutusunun İçinde Koca Bir Tarih

adidas ikonikleşen mavi beyaz renkli ve üç şeritli ayakkabı kutusunun içinde 70 yıllık geçmişine ünlülerle birlikte yolculuk yapıyor.

70 yılı geride bırakan adidas doğum gününü ikonik mavi, beyaz ve 3 şertili ayakkabı kutusu ile kutluyor. Oldukça sıradan gözüken mavi ve beyaz renkli ayakkabı kutusunun kapağı düştüğünde ise farklı bir dünyaya geçiliyor.

Opinionated reklam ajansı ve House Special prodüksiyon şirketi tarafından hazırlanan diorama birden fazla yıldızın modellemesini içeriyor. “Home of Classics” kampanyasının bir parçası olarak yayınlanan reklam filminde boksun simgesi Muhammed Ali, adidas’ın en ikonik ayakkabılarından birinin ismini taşıyan tenis oyuncusu Stan Smith, hip hop grubu Run-DMC, ayakkabı tasarımcısı Stella McCartney ve kayaycı Nora Vasconcellos gibi ünlüler bulunuyor.

Ayakkabı kutusu için hazırlanan set bir oda büyüklüğünde

Set bir aylık ince bir çalışmanın ardından tamamlanabilmiş. Ajans kurucusu ve yaratıcı yönetmeni Mark Fitzloff her ne kadar bir ayakkabı kutusunun içine giriyormuş hissi yaratsalar bile gerçeğin öyle olmadığını söylüyor. “Set gerçekten büyük. Aslında normal bir odanın boyutları kadar.” dedi. Modellerin ve sahnelerin izleyicilerin dikkatini çekecek kadar özenli yaratılması ve aynı zamanda bir ev projesi gibi gözükmesi için küçük detaylara önem verilirken daha mütevazı bir çalışma gerçekleştirilmiş.

Reklam filminin çekimlerinde nesnelerin hareketsiz bırakıldığı “no-motion” tekniği kullanılıyor. Fitzloff, nesneleri sabit tutup kamerayı hareket halinde tuttuklarını aslında çekimin hala stop-motion kategorisinde olduğunu da söylüyor. Nesnelerin hareket ediyormuş gibi gelmesinin sebebi ise kameranın belli aralıklarla bir dizi fotoğraf çekiyormuş gibi peş peşe olan sahneleri birleştirmesinden kaynaklanıyor.

Her sahne için ayrı çekim gerçekleştirildi

Opinionated’in yönetim sorumlusu Nick Larkin her sahnenin ayrı ayrı çekildiğini söylüyor. İzleyiciye çekimin tek ve sürekli bir kamera hareketi ile gerçekleştirildiğini hissettirmek için ise farklı sahnelerdeki görüntüler birleştiriliyor. Böylelikle tenis topu bağlantısı ile break dans alanından tenis kortuna, kırık tuğlalı duvar üzerinden ise Run-DMC konserinden Muhammed Ali’li ringe geçiş sağlanmış oluyor.

Estetik kaygılardan öte değişen spor, müzik ve moda alanlarına markanın objektifinden bakıldığı reklam filmi zengin bir içerik sunuyor. Ajans, hazırladıkları filmi ilk olarak adidas’ın Kuzey Amerika’daki merkezi Portland’da göstermeyi planlıyor.

Künye

Müşteri: adidas
Ajans: Opinionated, Portland
Prodüksiyon Şirketi: House Special

Görsel: Youtube