Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Atıklardan Yapılmış 7 Ahşap Dev

Atıklardan Yapılmış 7 Ahşap Dev

Thomas Dambo, "7 Trolls and The Magical Tower" ile ormanların ve parkların içine yerleştirdiği dev ahşap heykel projelerine yenisini ekledi.

Danimarkalı sanatçı Thomas Dambo Kopenhag’ın yeşil alanlarına yerleştirdiği dev ahşap figürlerle tüm dünyada ses getirmişti. Geri dönüşüm akımını benimseyen Dambo; ahşap paletleri, tahta çitleri ve bulabildiği her türlü atık parçaları kullanıyor heykellerinde. Sanatçı, Belçika’da atıklarla yaptığı 7 Trolls and The Magical Tower adlı yeni yerleştirmesiyle de yine çok konuşulan bir isim oldu.

7 Trolls and The Magical Tower için 200’den fazla kişi atık malzeme topladı

Thomas Dambo, Tomorrowland Festival’ın (elektronik müzik festivali) davetiyle Boom kenditindeki De Schorre parkında yapmış heykellerini. Yerleştirme, festivalin 15. yıl dönümümü şerefine yerel topluluğa yönelik bir armağan. Dambo dev efsane yaratıkları, parkı evi gibi gören karakterler olarak hayal etmiş.

Dambo heykellerde kullanacağı atık malzemeleri 200’den fazla insanın yardımıyla toplayabilmiş. Malum, heykellerin boyutları 7-18 metre arasında değişiyor. Dambo, 15 kişilik ekibin yardımıyla yaklaşık 25 haftada tamamlayabilmiş heykelleri.

Heykellerin bazıları günlük işlerle meşgul gibi görünürken bazıları da yorucu bir günün ardından kendini dinlenmeye vermiş şekilde betimlenmiş.

Thomas Dambo, çocukluğundan bu yana masallarla ve geleneksel hikayelerle ilgileniyor. Çocukluğunda kendisini ejderhalar ve trollerle dolu büyülü dünyalarda hayal ediyormuş. İlk gençlik döneminde ise rap müzikle uğraşmaya başlamış. Rap, kendi hikayelerini yazıp anlatabileceği bir evren yaratmasını sağlamış. Şimdi heykellerle de aynı şekilde kendi ifade edebildiğine inanıyor. Yukarıdaki videoda da dev ahşap karakterlerin hikayesini masal anlatır gibi anlattığını görebilirsiniz.

Thomas Dambo’yu internet sitesi, Facebook sayfası, Instagram’ı ve YouTube kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

7 Trolls and The Magical Tower 7 Trolls and The Magical Tower 7 Trolls and The Magical Tower 7 Trolls and The Magical Tower 7 Trolls and The Magical Tower

Görsel: Thomas Dambo