Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elvie Mesane Problemlerinden Utanılmaması Gerektiğini Gösteriyor

Elvie Mesane Problemlerinden Utanılmaması Gerektiğini Gösteriyor

Mother London tarafından Elvie için hazırlanan reklam filmlerinde mesane sızıntısının sebebi olan pelvik taban zayıflığı mizahla harmanlanarak anlatılıyor.

Elvie, pelvik tabanı güçlendirmek için tasarladığı Elvie Trainer ürününü tanıtmak amacıyla 3 animasyon reklam filmi yayınladı. Mother London tarafından hazırlanan “Free From Pee” kampanyası Rick and Morty serisinden esintiler sunuyor.

Mesane sızıntısı pelvik taban zayıfladığı zaman ortaya çıkıyor. Diğer tüm kaslarda olduğu gibi burada bulunan kaslar da geliştirilebiliyor ve rahatsızlığın önüne geçilebiliyor. Tedavinin mümkün olduğu bu rahatsızlıkta Elvie Trainer ürünü de pelvik taban hareketlerini görselleştiriyor. Gerçek zamanlı verilen geri bildirimler sayesinde uzmanların da tavsiye ettiği bir rehabilitasyon uygulanabiliyor.

Hamilelik süreci rahatsızlığın görülme ihtimalini arttırıyor

Birleşik Krallık’ta iki binden fazla kadının katılımıyla gerçekleştirilen bir araştırmada kadınların yüzde 50’sinin gülerken, öksürürken, hapşırırken veya egzersiz sırasındayken istemsizce idrar kaçırdığı tespit edildi. Bu oran içerisinde bulunan kadınların yüzde 80’inin ise doğumdan sonra bu rahatsızlığı yaşadığı bildiriliyor. Hamilelik süresi boyunca ve doğum yaparken pelvik taban kaslarının gerilmesi kadınlarda bu rahatsızlığın artmasına sebebiyet veriyor.

Kadınlar pelvik taban sorununu konuşmaktan çekiniyor

Rahatsızlık kadar bu durumun çevreyle rahat paylaşılamıyor olması da kadınları etkileyen bir olay. Araştırmada verilen bir diğer bilgiye göre her üç kadından ikisinin en yakın arkadaşları ve aileleri ile idrar kaçırma durumunu tartışırken rahat hissetmeyeceklerini bildiriyor. Kadınların yüzde 40’ının ise pelvik taban sorununu doktorlara anlatırken utandıklarını itiraf ediyor. Tüm bu sıkıntılı süreci yaşayan kadınlar doğal olarak tedaviye de sıcak bakmıyor. Verilere göre kadınların yüzde 72’si hiçbir zaman tedavi istemiyor. Animasyon film bu durumun gayet olası olduğunu ve bundan kaçınmak yerine tedavi yöntemlerine odaklanmak gerektiğini hatırlatıyor.

Rahatsızlık mizah aracılığı ile anlatılarak kadınlara “rahat olun” çağrısı yapılıyor

Bobo ve Bladder isimli iki kahramanın bulunduğu animasyon serisinde kahramanlar bir dizi maceraya atılıyor. “Giggle Planet”, “Trampoline Land” ve “Run for the Bus” isimli üç reklam filminde Bobo isimli kadın hareketli ve eğlenmeyi seven bir karakter iken Bladder (mesane) sürekli onu hayal kırıklığına uğratan arkadaşı oluyor. Kampanya ile birlikte pelvik taban rahatsızlığı bulunan kadınların oranının yüksek olduğu ve kadınların bu konuda rahat olması gerektiği mizahla birleştirilerek gösterilmeye çalışılıyor.

Kampanya #FreeFromPee etiketiyle destekleniyor. Elvie Trainer ürününün tanıtıldığı Free From Pee kampanyasının yanı sıra Mother London ve Elvie yürüttüğü devamlılığı olan bir kampanya daha bulunuyor. Anneler Günü’nde gerçekleştirilen #FreeTheFeed adlı kampanyada emzirme konusunda farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Kadınların toplumsal alanlarda çocuklarını emzirmesinin makul bir davranış olduğunu vurgulamak isteyen Mother London ve Elvie, Londra’nın belli bölgelerine “dev memeler” yerleştiriyor.

Künye

Müşteri: Elvie
Ajans: Mother London
Prodüksiyon Şirketi: Mother London
İllüstrasyon: Odile Brée

Görsel: Vimeo