Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Müşterilerinin Ürünlere Yaptığı Yaratıcı Dokunuşları Paylaşıyor

IKEA Müşterilerinin Ürünlere Yaptığı Yaratıcı Dokunuşları Paylaşıyor

IKEA İngiltere, müşterilerinin ürünlere yaptığı estetik ve işlevsel müdahaleleri sosyal medyada paylaşarak takdir ediyor.

IKEA kendi ürünlerinin hack’lenmesiyle oldukça barışık bir marka. Hatta hack topluluklarına hem ilham verdiğini hem de onlardan ilham aldığını açıkça dile getirmişti geçmişte. Bu nedenle müşterilerini kişiselleştirilebilir mobilyalar yapmaya teşvik etme amaçlı bir Facebook uygulaması geliştirdiği bile oldu. Yine markayı hack’leyen Hollandalı stüdyo Scholten & Baijings ile güçlerini birleştirerek ortaya ilginç tasarımlar çıkmasını sağlamıştı. Son dönemde IKEA İngiltere de Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla müşterilerinin yaratıcılığını takdir ediyor ve bir kez daha IKEA’nın hack kültürüyle ilişkisine ışık tutuyor.

IKEA müşterileri ürünleri kişiselleştiriyor ve farklı işlevlerde kullanıyor

Satın aldığımız ürünlere küçük ve yaratıcı müdahaleler yapmaktan keyif aldığımız bir dönemde yaşıyoruz. Bu bir saksıya çizdiğimiz renkli bir desen de olabilir, şapkamıza iliştirdiğimiz küçük bir çiçek de. Peki ya mobilyalar? IKEA müşterileri mobilyalar konusunda gerçekten iyi iş çıkarıyor. Öyle ki hem işlevsel hem de estetik olarak ürünlere bambaşka bir ruh katabiliyorlar.

Paylaşımlara baktığımızda; FLÅDIS sepetlerin üzerine ustalıkla işlenen motifleri, bir pike olarak satılan TUVALIE’in şık bir masa örtüsü olarak kullanıldığını, basamaklı bir taburenin hoş bir sehpaya dönüştüğünü görüyoruz.

Sizin de IKEA’dan aldığınız eşyaları farklı amaçlarla veya kişisel düzenlemeler yaparak kullandığınız oldu mu?

Görsel: IKEA UK
Manşet görseli düzenlenmiştir.