Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hack-Alogue ile IKEA Kataloglarına Yeniden Hayat Vermek

Hack-Alogue ile IKEA Kataloglarına Yeniden Hayat Vermek

Basılı katalog geleneğinin sona ermesinin ardından IKEA İngiltere, katalogların değerlendirilmesini teşvik için müşterilerine Hack-alogue ile ilham verdi.

IKEA tutkunlarının yakından takip ettiği üzere şirket 70 yıldır devam eden ve her yıl düzenli olarak yayınladıkları basılı katalog geleneğine son vereceğini duyurmuştu. Pek çoğumuzu hüzünlendirse de kabul etmek lazım, çağın ruhuna uygun bir karardı bence. IKEA İngiltere ise bu duruma yönelik yaratıcı bir yaklaşım sergiledi. Müşterilerin katalogları yeniden kullanabilecekleri yaratıcı yolları anlatan Hack-alogue adlı kılavuzu hazırladı.

IKEA kataloglarını yeniden kullanıma sokmanın yaratıcı yolları: Hack-alogue

Hack-alogue IKEA’nın ikonik montaj kılavuzlarının stilinde hazırlanmış. İçinde ne tür öneriler var dersiniz? Örneğin müşteriler, kataloğun kapının kapanmasını önleyen bir stopper olarak kullanabilirler. Hediye paketi yapmak için paket kağıdı olarak ya da parçalara ayırarak hasarı önleyen bir materyal olarak – baloncuklu naylon yerine – kullanabilirler. Kataloglar kalın olduğundan dizüstü bilgisayar standı yerine de işlev görebilir. Örnekler çoğaltılabilir, müşterilerin de yaratıcılığı önemli. Ayrıca ileri dönüşüm seçeneklerinden hiçbiri katalog sahibini cezbetmiyor olabilir. Bu durumda kılavuz, müşteriyi kataloğu geri dönüşüm istasyonlarına bırakması için teşvik ediyor. 

Hack-alogue da tıpkı katalog geleneğinin sona ermesi kadar IKEA’nın sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu bir adım olmuş. Aynı hedefler doğrultusunda IKEA geçtiğimiz günlerde Disassembling Instructions adlı sökme kılavuzlarını yayınlamıştı. Bu kılavuzlar taşınma ve elden çıkarma gibi durumlarda ürünlerin hasar görmesini önlemeyi amaçlıyordu. IKEA’nın bu sorumluluk sahibi olduğu kadar yaratıcı ve sempatik kampanyalarının devamının gelmesi dileğiyle.

Görsel: Instagram