Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Atık Malzemelerin Kullanıldığı Filmle Bir Geri Dönüşüm Hikayesi

Atık Malzemelerin Kullanıldığı Filmle Bir Geri Dönüşüm Hikayesi

Ambev, kağıt ve karton gibi atık malzemeleri kullanarak hazırladığı filmle, sürdürülebilirlik üzerine neler yaptığını anlatıyor.

Brezilya merkezli içecek markası Ambev sürdürülebilirliğe odaklanan projelerinde plastik, kağıt ve karton gibi yaygın olarak geri dönüştürülebilen ürünleri topluyor. Marka, geçtiğimiz yıl ANCAT (National Association of Recyclable Material Pickers) ile birlikte gerçekleştirdiği kampanyayla atıkları toplamak için bir aktivasyon yaratmıştı. 2020 yılında sokaklarda gerçekleştirilen Brezilya karnavallarındaki partilere katılan 26 milyondan fazla insan 324 metrik tondan fazla atık üretmişti. Yaklaşık 3 bin toplayıcının katılımıyla 127 ton plastik toplandı.

Filmde kullanılan malzemeler çöp kutusuna dönüşüyor

SunsetDDB tarafından geçen yılki Carnival projesinin devamı olarak gerçekleştirilen Dear Trash isimli kampanya da toplanan bu plastiklerin neye dönüştüğünü anlatıyor. Karnavallardan toplanan 127 ton plastiği 2 bin adet çöp kutusuna dönüştüren Ambev, 2025 yılına kadar da sıfır plastik atık taahhüdünde bulunuyor. Vaadini ve 2020’de atılan çöpleri 2021 yılında çöp kutusuna dönüştürdüğünü tatlı bir hikayesi olan filmle gösteriyor. Kısa animasyon filmin hikayesi geri dönüştürülebilir malzemeler toplayan bir adamla sokaklardaki karnaval sonrası kenara atılan bir pet şişeyi konu ediniyor.

Stop-motion animasyonuyla hazırlanan kısa filmde üretilen karakterler, setteki malzemeler, ve diğer birçok öge de atık malzemeler kullanılarak oluşturuluyor. Çekimlerde kullanılan ağaçlar, üretim hattındaki parçalar hatta sokakta yer alan plastik parçaların her birisi özenle hazırlanıyor. Yaklaşık 3 ay boyunca süren üretim çalışmalarının ardından film tamamlanıyor ve filmde kullanılan tüm malzemeler de çöp kutusuna dönüştürülmek üzere yollanıyor.

Künye

Müşteri: Ambev
Ajans: SunsetDDB
CEO: Pipo Calazans
CCO: Sergio Mugnaini
Matin Yazarı: Filipe Rosado
Sanat Yönetmeni: Felipe Revite
Prodüksiyon Şirketi: Zombie Studio
Yönetmen: Paulo Garcia
İdari Yapımcı: Natalia Gouvêa
Yaratıcı Yönetmen: Daniel Salles
VFX: Gabriel Marcondes
Düzenleme: Wesley Oliveira

Görsel: Vimeo, Ambev