Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Hayvanlarını Düşünen Geri Dönüşüm Atık Kutuları

Sokak Hayvanlarını Düşünen Geri Dönüşüm Atık Kutuları

Kartal Belediyesi, içine geri dönüşüme uygun atık koyulduğunda sokak hayvanlarına mama ve su sağlayan geri dönüşüm kutuları kuruyor.

Kartal Belediyesi geçtiğimiz ay pilot bölge olarak seçtiği Uğur Mumcu Muhtarlık Binası önünde yeni bir geri dönüşüm kutusunu hayata geçirdi. Bu kutuların üst bölümü geri dönüşümlü atığı biriktirirken, alt bölümünde de hayvanlar için mama ve su alanları bulunuyor.

Belediye’nin açıkladığı bilgiye göre, kutuya pet şişe atıldığında sistem mama haznesine bir miktar mama koyuyor (sanırım sadece köpekler için). İçinde hala su olan bir pet şişe atıldığındaysa kutu şişedeki suyu aşağıdaki su haznesinde biriktirebiliyor. Bu kısmı çok mantıklı bulmadığımı eklemeliyim, zira eğer kutuya sadece plastik su şişesi atacaksak adını geri dönüşüm kutusu değil, pet su şişesi geri dönüşüm kutusu koymak gerek.

Kutular 10kg mama alabiliyor ve kapların temizliği düzenli olarak belediye tarafından yapılacak. Projenin hem geri dönüştürülebilir atıkları toplamak, hem de sokak hayvanlarını beslemek gibi iki önemli amacı birleştirmesi ilgi çekici. Sistemin başarılı olmasını ve kutuların Kartal’da yaygınlaşmasını diliyorum. Benzer modellerin diğer belediyelerde de kullanılmaya başlanması için güzel bir vaka olabilir.