Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Virgil Abloh’un Tasarımıyla %100 Geri Dönüştürülmüş Evian Şişesi

Virgil Abloh’un Tasarımıyla %100 Geri Dönüştürülmüş Evian Şişesi

Evian, ödüllü tasarımcı Virgil Abloh’un imzasını taşıyan tasarımıyla %100 geri dönüştürülmüş su şişelerini ABD'de piyasaya sürdü.

Dünyaca ünlü ABD’li moda tasarımcısı Virgil Abloh, Evian’ın tamamen geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış su şişeleri için ezilmiş gibi duran bir dokuyu tercih etmiş. Bu görünüm yeni şişenin geri dönüştürülebilir karakterini görselleştiriyor. Abloh, Evian markası kadar ikonik bir tasarım yaratmak istediğini belirtmiş.

500 mililitrelik bu yeni şişeler, markanın 2025 yılına kadar yerine getirmeyi hedeflediği tam geri dönüşüm taahhüdü kapsamında doğmuş. Şişe Evian’ın ABD’de piyasaya sürdüğü ilk tasarım ve kapak ve etiket dışında tamamen rPET’ten (geri dönüştürülmüş PET/recycled polyethylene terephthalate) yapılmış olmasıyla fark yaratıyor. Marka, 4 yıl içinde tüm ürünlerinde yalnızca geri dönüştürülmüş plastik kullanmayı hedefliyor.

virgil abloh evian

Abloh, 2018’de Evian’ın sürdürülebilir inovasyon tasarımı için yaratıcı danışman seçilmişti.

Ezilmiş görünümlü şişe, geri dönüşüme vurgu yapıyor

Marka geçen yıl, en popüler üç ürün formatının (500 mililitre, 750 mililitre ve 1,5 litrelik şişeler) rPET versiyonlarını Avrupa’da piyasaya sürmüştü. Abloh’un en son tasarımı da dahil olmak üzere tüm bu şişeler, Evian’ın “tüketiciler için su saflığını ve kalitesini” korumak için gerekli olduğunu iddia ettiği saf yüksek yoğunluklu polietilenden (HDPE) ve polipropilenden (OPP) yapılmış bir etiket ve kapağa sahip.

Evian, geri dönüşümü zorlaştıran tüm gereksiz ambalaj unsurlarını ortadan kaldırmak amacıyla, etiketsiz bir şişe de piyasaya sürdü, ancak bu tasarım yalnızca Fransız otelcilik sektöründe kullanılabildi.

virgil abloh evian

Görsel: Evian