Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tenis Turnuvasında Tüketilen Su Şişeleri Artık Giyilebiliyor

Tenis Turnuvasında Tüketilen Su Şişeleri Artık Giyilebiliyor

ABD Açık Tenis Turnuvası ana sponsoru Evian, turnuvada tüketilen plastik su şişelerini sürdürülebilir moda markası Rothy's işbirliği ile aksesuar koleksiyonuna dönüştürdü.

Dünyada her yıl ortalama 480 milyar adet plastik su şişesi satın alınıyor ve bunların yüzde 10’undan daha azı geri dönüştürülüyor. 1 litrelik plastik şişenin üretimi için 100 mililitre ham petrol kullanılırken hem üretimi hem de tüketimiyle plastik şişeler, Dünya için giderek daha büyük bir sorun haline geliyor. 2025 yılına kadar yüzde 100 geri dönüştürülebilir plastik şişelere geçmeyi hedefleyen Danone’ye bağlı şişelenmiş su markası Evian, bu konuda attığı adımlara bir yenisini daha ekledi.

Daha önce ödüllü tasarımcı Virgil Abloh imzasıyla yüzde 100 geri dönüştürülebilir tasarım şişeleri sınırlı sayıda ABD’de satışa sunan marka, moda markası Rothy’s ile gerçekleştirdiği iş birliğini duyurdu.

Turnuvada tüketilen 72 bin su şişesi 3D örgü makineleri ile aksesuarlara dönüştü

Yılda 2 milyar su şişesi üreten Evian, resmi sponsoru olduğu ABD Açık Tenis Turnuvası sırasında tüketilen binlerce su şişesini geri dönüştürmenin yaratıcı bir yolunu buldu. Bundan 10 yıl önce okyanuslardan çıkan plastik şişeleri ayakkabı ve çantalara dömüştürmek amacıyla kurulan moda tasarım markası Rothy’s ile birlikte turnuvada tüketilen şişeleri kapsül koleksiyona dönüştürdü. NewYork’taki turnuva kortlarında toplanan şişeler, Rothy’s’e ait Çin’deki fabrikada 3D örgü makineleri kullanılarak çanta ve ayakkabılara dönüştürüldü.

Rothy’s bu şık kapsül tenis koleksiyonunu hazırlamak için geçtiğimiz yıl turnuvada toplanan 72 bin Evian şişesini kullandı. Bu yılki turnuva başlamadan bir hafta önce tanıtılan koleksiyon, Rothy’s web sitesi ve mağazalarında satışa sunuldu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Rothy’s (@rothys)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Rothy’s, Instagram