Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gübre Olarak Toprağa Karışan Kahve Kapsülleri

Gübre Olarak Toprağa Karışan Kahve Kapsülleri

Smile Compostable Solutions'ın bitki bazlı tek kullanımlık kahve kapsülleri kompostlanabiliyor.

Atık kahve kapsüllerinin bisiklet ve saat gibi eşyaların yapımında kullanıldığı geri dönüşüm projeleri sıkça gündeme geliyor. Son zamanlarda tartışılan bir başka konu da geri dönüşüm sürecinin gerçekten masum bir süreç olup olmadığı. Plastik atığı geri dönüştürmek yerine atıksız üretimi hedeflemek çok daha gerçekçi bir yaklaşım gibi görünüyor. Örneğin kahve kapsülleri plastikten değil de toprağa karışıp kompostlanabilen bitki bazlı malzemelerden yapılsaydı çok daha iyi olmaz mıydı?

Popüler kahve makinelerine uyumlu

Smile Compostable Solutions, kompostlanmak için tasarlanmış bitki bazlı kahve kapsülleri üretiyor. Petrol bazlı plastiğe sürdürülebilir bir alternatif olarak sunulan bitkisel malzeme, geri dönüştürülmesi zor malzemeleri ve büyük oranda da geri dönüşümü devreden çıkarıyor. Sıradan kapsüllerde olduğu gibi tek kullanımlık bir deneyim sunuyor. Kapsüller doğrudan organik ev atıklarının bulunduğu ev kompost yığınına atılabiliyor ya da varsa evin bahçesine gömülebiliyor.

Kapsül, Smile Compostable Solutions’ın alt markası olan Smile Coffee Werks tarafından geliştirilmiş. Nespresso Original da dahil, popüler olararak kullanılan kahve makinelerine uyumlu şekilde tasarlanmış. Tasarım, ABD Plastik Paktı tarafından 2023 Sürdürülebilir Ambalaj İnovasyonu Ödülü’nün finalistlerinden.

Smile Compostable Solutions; BPI, OK COMPOST dahil olmak üzere bir dizi sertifikayla misyonuna uygun hareket ettiğini kanıtlamış. Biyo kapsül malzemesinin, DIN EN ISO 14855’e göre biyolojik olarak parçalanabilir; sızdırmazlık halkasının da, DIN EN 13432:2000-12 sertifikasına göre kompostlanabilir olduğunu onaylatmış. Smile, kendi sektöründe en fazla sürdürülebilirlik sertifikasına sahip marka olduğunu vurguluyor. Bu sertifikaları elde etmek için kapsülün kendisi, filtre, yapıştırıcılar ve mürekkepler dahil olmak üzere tüm bileşenler denetleme süreçlerinden geçiyor.

Kapsüllerin içindeki kahve çekirdekleri de sorumlu bir şekilde Rainforest Alliance Sertifikalı çiftliklerden temin ediliyor. Başta Almanya olmak üzere rüzgar, güneş, hidroelektrik ve biyogaz gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanan ülkelerde kavrulmuş kahveler bu ambalajların içine giriyor.

Ürünün dış ambalajı, ek plastik torba, ambalaj kağıdı veya mühür olmaksızın geri dönüştürülmüş kartondan yapılmış ve tamamen geri dönüştürülebilir. Şirketin tedarik zinciri, ClimatePartner aracılığıyla Climate Neutral sertifikası alınmış.

Görsel: Smile Compostable Solutions