Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Publicis Groupe ve Adobe’nin İçerik Ortaklığı

Publicis Groupe ve Adobe’nin İçerik Ortaklığı

Yapay zekânın içerik üretimini dönüştürmeye başladığı reklamcılık sektöründe WPP ve Nvidia iş birliğinin ardından Publicis Groupe, Adobe ile içerik ortaklığı gerçekleştirdi.

WPP‘nin Nvidia ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında yapay zekâ destekli bir içerik motoru kullanmaya başlayacağını duyurmasının ardından reklamcılık sektöründeki içerik üretimini dönüştürecek olan bir diğer hamle de Publicis Groupe’dan geldi. Hali hazırda bir süredir birlikte çalışan Adobe ve Publicis, reklamcılık sektöründe değişmekte olan içerik üretim trendinde söz sahibi olmak adına güçlerini yeniden birleştirdi.

Londra’da düzenlenen Adobe Summit EMEA 2023’te Adobe ile yaptığı yeni ortaklığı açıklayan Publicis Groupe, müşterilerine sunacağı yeni içerik üretim hizmetinin detaylarını paylaştı. Publicis Groupe CEO’su Arthur Sadoun yaptığı açıklamada, “Geleceğe yönelik tüm pazarlama operasyonları için kritik olan uygun ölçek veri odaklı kişiselleştirme yapabilmek. PX, planlama ve aktivasyon ekosistemlerini bir araya getirerek hedef kitleleri ile kurdukları etkileşimi düzenlemek ve hızlandırmak isteyen müşterilere basitlik ve verimlilik sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

PX adı verilen platform ile daha fazla hızla ölçeklenebilen ve kişiselleştirilebilen içerikler talep eden müşteriler için uçtan uca içerik üretim hizmeti sunulması planlanıyor. Çok kanallı içerik üretimini, performansını ve kişiselleştirmeyi kolaylaştıran içerik tedarik zinciri çözümü PX, Publicis Groupe’un 50 içerik stüdyosundan oluşan ağına doğrudan bağlanıyor. Böylelikle Publicis Groupe çatısı altındaki yaratıcıların içeriklerini oluşturmasına, uyarlamasına, sürümlendirmesine ve optimize etmesine olanak tanıyor.

 

PX, Publicis Groupe’un dev içerik ağının yanı sıra Adobe’un bir dizi araç ve platformuna da doğrudan bağlı. Adobe Sensei GenAi ve Adobe Firefly gibi Adobe’a ait yaratıcı üretken yapay zekâ modelleri de bu araçlar arasında yer alıyor. Adobe’un bazı araç ve varlıkları aynı zamanda Nvidia ve WPP içerik ortaklığında da kullanılıyor.

Publicis, kalitesi tartışmalı olmakla birlikte içerikle dolu günümüz dünyasının önümüzdeki iki yıl içinde 5 ila 20 kat daha fazla içerikle karşı karşıya kalacağını belirtiyor. Bu talebin müşteri mi yoksa tüketici talebi mi olduğunu ise belirtmiyorlar.

Ancak her iki durumda da artan içerik üretimi, yaratma, dağıtım ve yönetim aşamalarında pek çok verimsiz süreci de beraberinde getiriyor. Kreatif, üretim, medya planlama ve aktivasyon teknolojileri arasındaki noktaları birleştirmek isteyen şirket, Adobe ortaklığı ve yapay zekâ desteğiyle tüm süreci sorunsuz hale getirmeyi hedefliyor.

Görseller: Twitter, Publicis Groupe