Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Publicis Groupe ve Microsoft’tan Marcel için İş Birliği

Publicis Groupe ve Microsoft’tan Marcel için İş Birliği

Marcel, Microsoft'un yapay zeka teknolojisini kullanarak, Publicis Groupe'un 80.000 çalışanının tek bir platformda birbiriyle bağlanmasını sağlayacak.

Publicis Groupe, Cannes Lions 2017’de bir yıl boyunca yarışmalardan ve tanıtım yatırımlarından uzak durarak Marcel isimli yapay zeka platformunu geliştireceklerini duyurmuştu. Hatta bu duyuruya rağmen yarışmalardan ödül aldıkları kazananlar açıklandıkça bizim dikkatimizi çekmişti ve “bu işin aslı nedir” diye sorgulamıştık ve gerçekten de Publicis Groupe’un başvuru yapmadığını öğrenmiştik. Markaların ödüle başvurmasına herhangi bir kısıtlama olmadığından markalar yine güvendikleri işlerle ödüle başvurabilmişler. Publicis Groupe da böylece reklam organizasyonlarına ayrılan kaynakları bir sene boyunca yapay zeka platformuna kanalize edebilmiş. Şimdi de Marcel’i geliştirmek ve uygulamak için Microsoft’la iş birliği yaptıklarını duyurdu.

İnsanları Birbirine Bağlayan Yapay Zeka

Marcel, Publicis Groupe’un önemsediği bir yatırım. Yapay zekayı kullanarak Publicis Groupe çalışanlarını ve iş ortaklarını ortak bir platformda bir araya getirecek. Bu sayede de Publicis Groupe ekiplerinin ve müşterilerinin iletişiminde radikal bir etki yaratacak. Publicis Groupe, Publicis.Sapient’in teknoloji danışmanlığıyla, Marcel’in mimarisini, tasarımını ve kullanıcı deneyimini tasarlayacak. Microsoft ise, yapay zeka platformunun geliştirilmesinde Microsoft Azure AI ve Office 365’ten faydalancak. Böylece platformun daha derin bir teknoloji ve yapay zeka gücüyle inşa edilmesine katkıda bulunacak.

Diyelim Publicis Groupe çalışanısınız ve yardıma ihtiyacınız var. Fakat aradığınız yardım sizin ajansta değil. Marcel size yardım edebilecek biri varsa onu sizin için bulacak. Ayrıca Marcel, Groupe’un tüm kolektif bilgisini toplayıp organize edecek. Böylece herkes var olan tüm bilgi ve deneyimden en verimli şekilde faydalanabilecek. En güzel özelliğiyse, dünyanın neresinde olursanız olun, tüm Groupe çalışanlarıyla proje arkadaşı olabileceksiniz ve bu da ekiplere daha fazla yaratma gücü verecek.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, yapay zekanın esas faydasının insana yaratıcı olabileceği daha fazla alan açmak olduğunu düşünüyor. Publicis Groupe ve Microsoft, Marcel’i ilk kez Paris’te Viva Technology’de sunacaklar.

Görsel: Publicis Groupe