Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Publicis Groupe 80 Bin Çalışanını Kucaklayan Marcel Platformunu Yayınladı

Publicis Groupe 80 Bin Çalışanını Kucaklayan Marcel Platformunu Yayınladı

Publicis Groupe, 80 bin çalışanın gücüyle beslenen yeni yapay zekalı platformu Marcel'i yayınladı.

Publicis Groupe geçtiğimiz yıl Cannes Lions’da sürpriz bir açıklamayla küresel çapta sene boyunca hiçbir promosyon ve tanıtım faaliyetinde bulunmayacağını duyurmuştu. SXSW ve Cannes Lions dahil hiçbir festival, her ne ölçekte olursa olsun hiçbir reklam yarışması veya tanıtım amaçlı hiçbir eylem bir sene boyunca rafa kalkmıştı. 2017 sonunda Eurobest’te ödül alan Diesel’in Publicis Italia imzalı Go With The Flaw kampanyasıyla birlikte bu ödül kazanma sürecini incelemiştik. Publicis doğrudan yarışmalara katılmasa da reklamveren başvuruyu gerçekleştirerek Publicis’in işleri yine ödül kazanabiliyordu. Ve tüm bunlar bugün Viva Technology’de lansmanı yapılan Marcel içindi.

Tüm Publicis çalışanları, birleşin!

Bu yıl Ocak sonunda Publicis Grouple CEO’su Arthur Sadoun, Microsoft CEO’su Satya Nadella ile birlikte bir video yayınlamış ve iki şirket arasındaki ortaklığı duyurmuştu. Marcel için güçler birleştirilmiş ve çalışmalara hız verilmişti. Bugün yapılan sunumla dünyaya merhaba diyen Marcel, 80 bin Publicis çalışanını bir araya getiriyor ve tek bir veritabanında buluşturuyor. Fikirler, projeler için kitle kaynakla dünyanın dört bir yanından isimlerle buluşmanızı sağlıyor.

Yapılan demo sunumunda da Marcel’e perakende de uzman ve ürün lansmanı konusunda deneyimli bir isim aradığı soruluyor. Marcel de yüzlerce ismi listeliyor. Ardından kaçının Samsung’da çalıştığı sorusu geliyor. Ve karşımıza ideal isim çıkıyor. Ardından doğrudan uygulama üzerinden mesaj atabiliyor iletişime geçebiliyor ve projenin ilk adımlarını atabiliyorsunuz. Publicis Groupe çatısı altındaki tüm uzmanlar Marcel’in bilgisi altında ve ihtiyaç halinde doğru bağlantıları kurmayı bekliyor.

Fikir paylaşımı ve kitle kaynak aşamasında da Marcel, Publicis Groupe çalışanları için bir alan yaratıyor. Çünkü projeler hakkında bildirim ve yorum almak için de kullanılabiliyor. Tüm dünyadan yorum almak da mümkün oluyor. Aynı zamanda veri tabanındaki kampanyalar sayesinde işleri araştırma inceleme, değerlendirme fırsatı da sunuyor. Eğer bu araştırmalar yetmiyorsa Cannes Archive’ına da girilebiliyor. Ve daha fazla işe ulaşılabiliyor.

Marcel’in öne çıkan son meziyeti ise reklamverenlerin doğrudan Marcel üzerinden yaratıcılara brief verebilmesi. Böylece dünya genelinden takımlar oluşturmak, küresel markara çalışma ve fikir üretmek mümkün oluyor. Öte yandan reklam dünyasındaki önemli grupların ve organizasyonların mobil dünyaya geçişi için de güçlü bir sinyal Marcel. Çünkü daha bugün Cannes Lions da The Work isimli mobil uygulamasını duyurdu.

Marcel henüz geliştirilmeye devam ediyor. Ancak şu anda insanların karşısına çıkacak kadar güvene sahip. 80 bin kişilik iş gücünün karşısına ise Ocak 2019’da çıkacak ve çalışmaya başlayacak.

Görsel: Publicis Groupe