Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boyadığın Yerden Elektrik Geçiren İletken Boya

Boyadığın Yerden Elektrik Geçiren İletken Boya

Bare Conductive’in iletken boyası Electric Paint, yaratıcı projeler ve temel onarım işleri için pratik bir çözüm sunuyor.

Geçtiğimiz yıl Kickstarter kampanyasıyla dikkat çeken lamba yapım seti Electric Paint Lamp Kit’i hatırlayanlarınız olacaktır. Londra merkezli girişim Bare Conductive’in yarattığı set; bir parça kağıt, iletken boya ve bir aydınlatma kartı ile kullanıcıya kendi lambasını 3 basit adımda tasarlama imkanı tanıyordu. Bu sette yer alan ve yine Bare Conductive’in ürünü olan Electric Paint adlı iletken boyaya yakından bakmaya ne dersiniz?

Boyadığın yer kablo gibi elektrik iletsin

Electric Paint, ahşaptan, kağıda, kumaşa ve cama kadar neredeyse her tür materyalin üzerine devre boyamanıza imkan tanıyor. Siyah renkli bu iletken boyanın kuruması sadece 10 ila 15 dakika sürüyor. Boya küçük elektrikli parçaları lehimlemek için de kullanılabiliyor. Bu da hızlı bir bilgisayar veya cihaz onarımı yapmanız gerektiğinde işinizi kolaylaştıran bir özellik. Zehirli kimyasallar ve solvent içermediği belirtilen boya, suda çözünebilir özellikte. Bu nedenle çocukların ve STEM (Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik sözcüklerinin baş harflerinden oluşan ve Türkçe karşılığı FeTeMM olan kısaltma) öğrenimi gören gençlerin de kullanabileceği sağlığa zararı olmayan bir ürün olduğu vurgulanıyor. Ayrıca serigrafi baskı ve e-tekstil-yalnızca yıkanması gerekmeyen ürünlerin tasarımında- gibi yaratıcı alanlarda da kullanılabilecek bir boya türü.

Üzerini farklı renklerde boyalarla kapat

Electric Paint’in en iyi özellerinden biri, başka materyallerle üzeri kaplandığında da işlevini yerine getirebiliyor olması. Dolayısıyla siyah renkte olması projelerinize renk kısıtlaması getirmiyor. Electric Paint ile devrelerini hazırlayacağınız projenizi gökkuşağı renklerine boyamanızın önünde hiçbir engel yok.

Kavanoz ve tüp ambalajlar içinde sunulan boyanın yanı sıra Bare Conductive, dilediğiniz materyali sensöre dönüştürmenize imkan veren bir de Touch Board sunmuş. Electric Paint, ister sanat yerleştirmeniz, isterseniz de tv kumandanızı onarmak için kullanabileceğiniz pratik bir araç olarak aklınızın bir köşesinde dursun.

Boyadığın Yerden Elektrik Geçiren İletken Boya Boyadığın Yerden Elektrik Geçiren İletken Boya Boyadığın Yerden Elektrik Geçiren İletken Boya Boyadığın Yerden Elektrik Geçiren İletken Boya

Görsel: Bare Conductive