Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kusursuzluk Yerine Kusurların Güzelliği

Kusursuzluk Yerine Kusurların Güzelliği

Diesel, yeni kampanyası "Go with the flaw" ile bizi benzersiz kılan kusurlarımızı kucaklamaya çağırıyor.

Çarpıcı reklam çalışmalarıyla tanınan Diesel’in reklam ajansı Anomaly’i bırakıp Publicis İtalya’ya geçmesinin ardından yeni ajansıyla ilk işi de yayına girdi. “Go with the flaw” adını taşıyan çalışma; insanları kusursuzluk yerine kusurlardaki güzelliği görmeye çağırıyor.

Fransız müzik video yönetmeni Francis Rousselet tarafından yönetilen film; ideal güzellik anlayışını değil; diş tellerini, şehla gözleri, dövmeleri, tek kaşı, göz altı torbalarını ve bunun gibi insanları eşsizleştiren kusurların güzelliğini betimliyor. Akışa bırakmak anlamına gelen “Go with the flow” deyişi yerine “flaw” yani “kusur” kelimesini kullanarak yapılan laf oyunuyla da kampanya sloganını veriyor. Böylece eşsizliğin mükemmel olmaktan daha değerli olduğu anlatılıyor.

Edith Piaf’ın muhteşem şarkısı “Je ne regrette rien” (Hiçbir şeyden pişman değilim) eşliğinde ilerleyen film, genç bir adamın bir film rulosunu kurgulamasıyla başlıyor. Her kare ile farklı insanlara gidiyoruz. Film moda dünyasında alışık olduğumuz ( şık insanları ve şık mekanları ekrana getirmiyor. Salaş, bakımsız, dağınık insanlar ve aynı tarzdaki mekanlar var burada. Bir hapishane hücresi, hurda bir otomobil, metal detektörleri, küçük marketler… Daha karanlık ve gösterişsiz bir dünya gösterilen. Tom Sloan tarafından basın ve açık hava fotoğraflarında da aynı tarz hakim.

Kampanya başlangıcında, “Kusurlu bir başlangıç” için mesajıyla, bugünlerde pek çok sanatçının yaptığı gibi tüm Instagram postlarını silen Diesel, şimdilerde kampanyayı destekleyici görseller giriyor. Kampanya sosyal medyada #GoWithTheFlaw etiketiyle yer alıyor.

Şu bir gerçek ki Diesel, her zaman moda dünyasının dışından işlerle bilinen bir marka oldu. Her zaman genelgeçer kalıpları sorgulayan, zorlayan bir duruşla gündeme geldi. Bu çalışma da o anlamda Diesel’in duruşuyla örtüşüyor. Bir eleştiri olarak denebilir ki buradaki kusurlar da oldukça kusursuz. Yani tek kaşlı ya da gözleri şaşı olan kız, bu kusurlarının dışında gayet de kusursuz görünüyorlar aslında. Artık o kadar “kusur” her kampanyada olur.



 

Künye:
Reklamveren: Diesel
Reklam Ajansı: Publicis Italia, Milano
Yönetici Yaratıcı Yönetmen/ Ajans Başkanı: Bruno Bertelli
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Cristiana Boccassini
Dijital Yaratıcı Yönetmen: Milos Obradovic, Mihnea Gheorghiu
Yaratıcı Süpervizör: Costanza Rossi
Sanat Yönetmeni: Simone Di Laus, Cecilia Moro
Reklam Yazarı: Beatrice Mari, Fabio Caputi
Planlama Sorumlusu: Bela Zieman
Yaratıcı Planlama: Noa Dekel
Müşteri Ekibi: Giada Salerno, Maria Elena Gaglianese
Ajans Yapımcısı: Cecilia Barberis, Matilde Bonanni
Sanat Satın Alma: Barbara Centazzo
Yapım Şirketi: Division Paris
Yönetmen: Francois Rousselet
Görüntü Yönetmeni: Simon Chaudoir
Kurgu: Nicolas Larrouquere
Yapımcı: Jules De Chateleux
Post Pordüksiyon: VFX
VFX Süpervizörü: Timo Huber
VFX Yapımcısı: Lydia Evitt
Grade: MPC
Renklendirme: Richard Fearon
Müzik Tasarım / Kurgu: GRAND CENTRAL
Fotoğrafçı: Tom Sloan / Lalaland Artists
Post Pordüksiyon: Studio Invisible
Stilist: Davey Sutton

Görsel: Diesel – YouTube