Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
WPP ve Nvidia’nın Yapay Zekâ Ortaklığı

WPP ve Nvidia’nın Yapay Zekâ Ortaklığı

Nvidia ile iş birliği yapan WPP, reklamcılık sektöründe içerik üretimini dönüştürecek yapay zekâ destekli bir içerik motoru kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Ogilvy, Wunderman Thompson, AKQA ve VMLY&R gibi önde gelen iletişim, reklam ve halkla ilişkiler ajanslarını çatısı altında bulunduran WPP, reklamcılık sektöründe içerik üretiminin matematiğini değiştirecek olan yeni iş birliğini duyurdu. Dijital reklamcılık için üretken yapay zekâ tarafından desteklenen bir içerik motoru oluşturmak üzere Nvidia ile ortaklık kuran reklam sektörünün dev ismi, yaratıcı ekiplerin yüksek kaliteli ticari içeriği daha hızlı, daha verimli ve geniş ölçekte üretebilmesini sağlamayı amaçladıklarını açıkladı.

Nvidia‘nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang’ın Tavyan’da düzenlenen teknoloji fuarı Computex Taipei‘nin açılış konuşmasında bir demo üzerinden tanıttığı içerik motoru, Adobe ve Getty Images dahil olmak üzere çok sayıda üç boyutlu yaratıcı tasarım ve üretim aracını birbirine bağlayarak içerik üretimi için geniş bir ekosistem sunuyor. Huang sunumu sırasında çölde hızla ilerleyen bir aracın gerçeğe yakın bir şekilde arka planlarının değişerek içeriğin farklı ortamlara kolaylıkla taşınabileceğini gözler önüne serdi. Bu, bir reklam kampanyasını farklı bir pazara uyarlarken artık sıfırdan çekim yapma veya yeşil ekran kullanma gibi zaman alan prodüksiyonlar gerekmeyeceği anlamına geliyor.

Saatler süren çalışmalar sonucu ortaya çıkan projeleri kısa sürede hazırlayabilen WPP’nin yapay zekâ destekli yeni ekosistemi aynı zamanda üretilen içerikleri Instagram’dan TikTok’a çeşitli dijital kanallar için kolaylıkla dışa aktarabiliyor. Financial Times‘a konuşan WPP CTO’su Stephan Pretorius, yeni içerik motoru sayesinde ajansın aynı konseptin 10 bin farklı versiyonunu birkaç dakika içinde oluşturabileceğini belirtiyor. WPP, Nvidia’nın AI teknolojisinin yanı sıra 3D ve sürükleyici görüntüler oluşturmak için Adobe‘nin Substance 3D araçlarından, yeni grafik ve ögeler için ise Adobe Firefly‘dan yararlanacak.

WPP, Nvidia ile olan iş birliği ile 700 milyar dolarlık dijital reklam endüstrisindeki yerini de sağlamlaştırmayı hedefliyor. Yeni içerik motorunun en kısa sürede WPP’nin dünya çapındaki müşterilerinin kullanımına sunulacağı belirtildi. WPP & Nvidia ortaklığının reklam sektöründe yaratacağı değişimin bir ön izlemesini sunan tanıtım filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Youtube