Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Runway ve Getty Images, Hollywood’a ve Reklam Sektörüne Yapay Zekâ Modeli Geliştirecek

Runway ve Getty Images, Hollywood’a ve Reklam Sektörüne Yapay Zekâ Modeli Geliştirecek

Google ve Nvidia tarafından desteklenen üretken yapay zekâ girişimi Runway, Hollywood ve reklam sektörü için Getty Images ile güç birliği yapacak.

Runway, pazartesi günü yaptığı açıklamada yeni bir üretken yapay zekâ video modeli geliştirmek için dünyanın en büyük stok görsel sitelerinden biri olan Getty Images ile iş birliği yaptığını duyurdu. Bu yapay zekâ video modelinin ismi Runway <> Getty Images Model (RGM).

Bu gelişme nelere işaret ediyor?

Getty Images’in desteği, Runway’in yapay zekâ yeteneklerine yeni bir meşruiyet katmanı ve Runway ML’nin modellerini eğitebileceği yeni bir veri kaynağı ekliyor. Getty Images fotoğrafçılarının ve katkıda bulunanların, çalışmalarının teorik olarak bunların yerini alabilecek yapay zeka ürünleri yapımında kullanılmasından memnun olup olmayacakları henüz bilinmiyor. Getty’nin stoğuna katkıda bulunanların çoğu bağımsız çalışan yaratıcılar ve şirketle lisans anlaşmaları bulunuyor ancak şirket çalışanları değiller. Daha önce de Adobe Stock’un, Adobe’nin Firefly AI modellerini eğitmek için görüntülerini kullanması konusunda içerik sahipleriyle sürtüşme yaşamıştı.

Runway, Hollywood, reklamcılık ve medyayı yeni RGM modeli için hedef endüstriler olarak gösteriyor. Gözünü açıkça dünyadaki en büyük görsel medya endüstrilerine nüfuz etmeye ve söz konusu sektörlerdeki iş akışının köklü bir parçası olmaya dikmiş durumda. Runway’in bu hamlesi, şirketin yapay zeka modellerinin sanatçıların rızaları olmadan onların çalışmaları üzerinde eğitilmesi nediyle bizzat telif hakkı davalarına konu olduğu bir dönemde gerçekleşti. Getty Images, bu davanın Runway’i alt üst etmesinden pek de endişe duyuyor gibi görünmüyor.

Runway – Getty Images iş birliği aynı zamanda Runway’in video üreten yapay zeka web tabanlı yazılım uygulaması Gen-2’ye yaptığı bazı önemli yükseltmelerin hemen ardından geldi; bu güncellemeler arasında kullanıcıların statik bir görüntünün farklı alanlarına seçme hareketi eklemesine olanak tanıyan yeni bir hareket fırçası da bulunuyor. Bu hareket fırçası, bir video kameranın POV’sini simüle ederek kullanıcıların statik bir görüntünün etrafında pan ve tilt yapmasına olanak tanıyarak ona sinematik hareket katıyor. Ortaya çıkan videoların gerçekçiliğini artırıyor.

Ortaklığın sonucu ne olursa olsun, Runway’in üretken video yapay zeka alanında bir lider olarak ortaya çıktığı, hatta 55 milyon dolarlık bir finansman turu toplayan ve sınırlı, devam eden 1.0 video yapay zeka oluşturucu platformunu duyuran Pika gibi yeni başlayan şirketlerle sıkı bir rekabetle karşı karşıya kaldığı açık. kullanılabilirlik.

“Yeni model; işletmelerin profesyonel, ilgi çekici, marka uyumlu içerik üretmesini her zamankinden daha kolay hale getirecek.”

Runway’in blog gönderisinde şu ifadeler yer alıyor: “Bu yeni Runway <> Getty Images Modeli (RGM), şirketlerin video içeriği üretimi için kendi özel modellerini oluşturabilecekleri bir temel model sağlayacak. Runway kurumsal müşterileri, kendi özel veri kümelerini kullanarak RGM’ye ince ayar yapabilecek. Bu; Hollywood stüdyoları, reklamcılık, medya, yayıncılık gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin yaratıcı yeteneklerini geliştirmelerini sağlayacak.Kuruluşların tarzlarına, marka kimliklerine ve benzersiz hedef kitlelerine göre uyarlanmış keyifli deneyimler oluşturmayı kolaylaştıracak. Runway ve Getty Images birlikte yapay zekâ ve video üretimiyle mümkün olanın sınırlarını zorlamaya devam edecek ve işletmelerin profesyonel, ilgi çekici, marka uyumlu içerik üretmesini her zamankinden daha kolay hale getirecek. RGM önümüzdeki aylarda ticari kullanıma sunulacaktır.”

Runway.TV ve AI Film Festival, bu iş birliğinin nerelere varabileceğini; bizi nasıl bir geleceğin beklediğini şimdiden gözler önüne seriyor gibi, ne dersiniz?

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Runway (@runwayapp)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Runway