Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Venedik’in Simgelerinden Palazzo Gradenigo “Güneştekin Art Refinery” Oluyor

Venedik’in Simgelerinden Palazzo Gradenigo “Güneştekin Art Refinery” Oluyor

Sanatçı Ahmet Güneştekin, Venedik'in Rönesans yapılarından Palazzo Gradenigo’yu satın aldığını ve artık yapının Güneştekin Art Refinery olarak anılacağını duyurdu.

Ahmet Güneştekin Palazzo Gradenigo’nun satın aldığına dair duyuruyu 27 Eylül’de yaparak sanat dünyasında heyecan yaratmıştı. Paaylaşım videosu, yaklaşık 1,5 milyon görüntüleme almıştı.

Palazzo Gradenigo, Venedik’in Santa Croce bölgesinde, Palazzo Soranzo Cappello ve San Simeone Profeta kilisesinin yakınında bulunan ve Rio Marin’e bakan bir saray. Bu saray, mimar Domenico Margutti tarafından 17. yüzyılın sonlarında Venedik soylularından biri olan Gradenigo ailesinin ikametgahı olmak üzere inşa edilmiş. Bugün ise Venedik Bienali’nin gerçekleştiği başlıca sergi alanlarından biri olduğu için çağdaş sanat dünyası açısından büyük önem taşıyor.

“Gunestekin Art Refinery Venice”in 2024’ün sonbaharında açılması bekleniyor

Ahmet Güneştekin de bu durumun sağlayacağı avantajları vurgulamış: “Türkiye adına dünyaya sesimizi sanatla duyurmak için Güneştekin Vakfı’nın desteklediği genç sanatçılarımıza sergi ve tanıtım imkanı da sağlanacak Palazzo’da. Sanat dünyasına ufuk açması dileğiyle bu heyecanı sizlerle paylaşmaktan mutluyuz.”

Ahmet Güneştekin bugünkü paylaşımında ise yapıyı satın alma sürecinin zorlklarından bahsetti. İtalya Hükümetine ait olan kültürel yapıların anahtarının kanun gereği satışı bittikten 60 gün sonra hükümet tarafından teslim edildiğini açıkladı. Dolayısıyla 8 Şubat 2024’te anahtarı teslim alacağını ve hemen restorasyon çalışmalarına başlayacaklarını; tahminen 2024’ün sonbaharında “Gunestekin Art Refinery Venice”in kapılarını sanat dünyasına açacağını belirtti.

Daha fazla detay için Güneştekin’in internet sitesini inceleyebilir, Twitter’ı üzerinden sanatçının duyurularını takip edebilirsiniz.

Görsel: Ahmet Güneştekin


Bigumigu Yazarı
| GENEL