Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hareketli Aynalarla Tarihi Venedik Mimarisinden Kolajlar

Hareketli Aynalarla Tarihi Venedik Mimarisinden Kolajlar

Fransız sanatçı ve tasarımcı Arnaud Lapierre, AZIMUT başlıklı yerleştirmesinde hareketli aynalar aracılığıyla İtalya mimarisini mercek altına alıyor.

Dünyanın en kıymetli kültür – sanat miraslarını barındıran ülkelerden biri ve Rönesansın doğduğu yer olarak kalplerimizde ayrı bir yeri olan İtalya, şu sıralar COVID-19 salgınında en çok can kaybı yaşanan ülke olarak oldukça zor zamanlardan geçiyor. Bu nedenle habere, İtalya’ya ve tüm dünyaya geçmiş olsun dileğiyle başlamak istiyorum. Salgına karşı tüm dünyanın hem bedensel hem de ruhsal olarak direnmeye çalıştığı böyle bir dönemde Arnaud Lapierre’in AZIMUT adlı yerleştirmesi, içimizi yakan gündemden biraz olsun kendimizi soyutlayabileceğimiz ve İtalya’nın mimarisine odaklanabileceğimiz bir çalışma.

AZIMUT soyutlanan mimari parçaları yeniden birleştiriyor

Fransız sanatçı ve tasarımcı Arnaud Lapierre, AZIMUT isimli yerleştirmesinde Venedik’in tarihi bir binasından fragmanlar sunan hareketli aynalar kullanmış. Pille çalışan 16 adet motorlu ayna, Riva degli Schiavoni liman bölgesine yerleştirilmiş. Aynalar, 14. yüzyıla ait olan ve şu anda İtalyan şehir müzelerinden birine ev sahipliği yapan Palazzo Ducale’nin (gotik tarzda bir saray) önündeki parke taşlı yürüyüş yolunda duruyor.

AZIMUT

Yuvarlak aynalar, binanın taşlarla örülmüş desenli cephesindeki karmaşık detayların büyütülmüş görünümlerini yansıtıyor. Mevcut mimariyi parça parça soyutlayan sanatçı bu mimari parçaları bir tür patchwork veya kolaj olarak yeniden bir araya getirmiş.

Arnaud Lapierre’in çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

AZIMUT AZIMUT AZIMUT

Görsel: Arnaud Lapierre