Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
afterwork’ten Çevrimiçi Gezilebilen Sergi: Temas

afterwork’ten Çevrimiçi Gezilebilen Sergi: Temas

Yasin Arıbuğa ve Sude Belkıs ikilisinin hayata geçirdiği afterwork, COVID-19 nedeniyle evde kalmanın vurgulandığı günlerde internetten gezilen bu sergiyi temas olmadan açtı.

Kasım 2019’da ortaya çıkan ve takip eden aylarda katlanarak yayılan COVID-19 virüsü nedeniyle tüm dünya kendi yöntemleriyle önlem almaya çalışıyor. Her ülke yönetimi farklı yöntemler ve politikalar izleyerek COVID-19’in yayılmasını yavaşlatmaya ve durdurmaya çalışıyor. Bu noktada hükümetlerin ve yöneticilerin halktan beklediği yegane eylem evlerinden çıkmamaları ve evde kalmaları. Evden çıkmayan Yasin Arıbuğa ve Sude Belkıs ikilisinin oluşturduğu afterwork çatısı temasın olmadığı Temas isimli bir dijital sergi açtı.

Yasin Arıbuğa ve Sude Belkıs, birlikte ürettiği sanat, dijital tasarım, video, fotoğraf ve yaratıcı fikirleri tek bir çatıda toplayarak afterwork’ü hayata geçiriyor. Daha önce Son Silinenler başlığı ile iki sergi açan ikili kendilerini afterwork’e dönüştürdükten sonra ilk sergilerini de dün açtı. Temas, tamamen dijital olarak gezilen bir sergi.

Temas’ta 7 farklı oda ve her odada farklı bir sanatçının işleri yer alıyor. Odalar sırasıyla Piknik, Sude Belkıs, Selin Çınar, Yağmur Güçlü, Asena Doğan, Yasin Arıbuğa, Glennis için ayrılmış. 3B, grafik, illüstrasyon gibi farklı formatlardaki dijital işlerin tamamı afterwork internet sitesinden incelenebiliyor. Ancak sergi deneyimini tamamen görebilmek için linki bilgisayar üzerinden açmak gerekiyor. Buradan sergiye ulaşabilirsiniz.

Serginin tanıtım metni ise şu şekilde:

her şey elektronlar ve protonların birbiriyle teması ile gerçekleşti. maddenin en temel eylemi olan temastan doğan patlama bizi bugünlere getirdi.

temas bizi bazen kilometrelerce koşturur bazen 50 m2’nin içinde durdurur. nitekim 2019’un aralık ayında bilinmez bir temas yüzünden tüm dünya büyük bir izolasyona sancısına girdi. mesafeler her zaman vardı. ona sosyal mesafe adını verdik, soframıza sunduk. kolonyalar da her zaman vardı. peki şu an gidin bakın kalmış mı?

bu sergide selin çınar, yasin arıbuğa, sude belkıs, glennis, piknik works, yağmur güçlü’nün izolasyon döneminde ürettikleri 3d, grafik, ilustrasyon alanındaki işlerini göreceksiniz.

online katılarak gezeceğiniz bu sergide temas yok.

Görsel: afterwork