Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alternatif Mekanda Fotoğraf Sergisi: Son Silinenler 2

Alternatif Mekanda Fotoğraf Sergisi: Son Silinenler 2

Altı sanatçının fotoğraflarının yer aldığı Son Silinenler fotoğraf sergisinin ikincisi 15 Aralık'a kadar Yeldeğirmeni’nde Panorama kıraathanesinde olacak.

Geçtiğimiz ay Yeni Yaratıcılar’ın on dokuzuncu etkinliğinde Yasin Arıbuğa’yı ağırlamıştık. Etkinlikte Yasin’in çekmiş olduğu fotoğraflar, üretmiş olduğu Instagram Stories filtreleri ve açık kaynak projeleri üzerine bir sohbet gerçekleştirmiştik. Sohbette değindiğimiz ve “Etkinliğin Ardından” haberimizde belirttiğimiz gibi Yasin Arıbuğa’nın Sude Belkıs, Ufuk Pehlivan, Meltem Kaya, Erdem Varol ve Ece Bayar ile birlikte düzenlediği Son Silinenler 2 fotoğraf sergisi sürüyor.

Bir yanda okey ve çay diğer yanda sergi

Gündelik hayatta karşılaştıkları doğal ve absürt durumların fotoğraflarının yer aldığı Son Silinenler sersinin ilki Feriköy Antika Pazarı’nda gerçekleşmişti. Alternatif alanlarda sergi amacı ile başlatılan serginin ikincisi Yeldeğirmeni’nde Panorama kıraathanesinde gerçekleşiyor. Sergiyi gezen katılımcılar sanat etkinliğinin yanı sıra kahvede sosyal bir deneyim yaşayıp oranın müdavim müşterileri ile tavla, iskambil ve okey oynayarak keyifli vakit geçirebiliyor.

Son Silinenler serisi Sude ve Yasin’in bir sergide gördükleri fotoğrafı beğenmemesi üzerine ortaya çıkıyor. İkili kendi fotoğraflarının daha güzel olduğunu konuşurken Son Silinenler serisinin temelleri de atılıyor. Feriköy Antika Pazarı’nda Sude ve Yasin’in fotoğrafları yer alırken bu sergide aralarına Ece Bayar, Erdem Varol, Meltem Kaya ve Ufuk Pehlivan da katılıyor. Ekibin seçtiği absürt fotoğraflar sanatçı isimlerine göre ayrılarak gelişigüzel bir şekilde kıraathanenin belirli alanındaki duvarlara yerleştiriliyor. Böylelikle sergiden bağımsız olarak kıraathaneye gelen müşteriler de kıraathanede bulunabiliyor.

“Son Silinenler 2” 15 Aralık’a kadar ziyaret edilebilir

Yeni Yaratıcılar etkinliğinde Yasin’in de söylediği gibi sergi sadece 7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşecekti. Ancak gösterilen yoğun ilgi sebebi ile Son Silinenler 2 fotoğraf sergisi 15 Aralık’a kadar uzatıldı.

Geçtiğimiz mart ayında gerçekleşen ilk sergide Yasin ve Suda Feriköy Antika Pazarı’nda tuttukları tezgahın üstünde fotoğraflarını satışa çıkarmış sergiyi gezenlere kır pidesi ve içecek ikram etmişlerdi. Panorama kıraathanesinde de ikramlar sürüyor. Sergiyi gezmeye gelenler şanslı iseler ikram edilen lokum, çiğ köfte ve tuzlu fıstıklardan atıştırabilir, kahvenin müdavimleri ile beraber farklı bir sergi deneyimi yaşayabilirler. Sergi hakkında daha fazla bilgiye ve sergi alanından daha fazla fotoğrafa buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: behance