Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arslan Sükan’ın iPhone’undaki Parmak İzlerini Taşıyan İlk Kişisel Sergisi

Arslan Sükan’ın iPhone’undaki Parmak İzlerini Taşıyan İlk Kişisel Sergisi

Fotoğraf sanatçısı Arslan Sükan'ın New York'ta düzenlenen "While You Are Surfing" adlı ilk solo sergisi, iPhone'unun ekranındaki kalıntılardan bir soyut sanat örneği çıkartıyor.

Fotoğraf sanatçısı Arslan Sükan‘ın ilk solo sergisi geçtiğimiz ay New York’ta bulunan FIVE ELEVEN galerisinde açıldı. Kathy Battista tarafından küratörlüğü yapılan “While You Are Surfing” adlı sergi, Sükan’ın iPhone’unu kullanırken ekranında kalan parmak izi ve toz kalıntılarını tarayıp üzerlerinde oynayarak yarattığı soyut formları içeriyor. 

Mürekkep püskürtmeli tarayıcıyla oldukça yansıtmalı metalik yüzeye basılan soyut formların her biri, zamanında fiziksel bir hareketin yansımasını taşısa da ekranda belirdiği haliyle ortak yönü kalmıyor. Sükan, ekran üzerinden yaşadığımız dijital dünya deneyimiyle fiziksel dünyayı, bilinçli ve bilinçdışı yaptığımız parmak işaretleri aracılığıyla bir araya getiriyor. Madde, düşünce, işaret ve görüntünün arasındaki sınırları bulanıklaştırarak malzemenin farklı mecralarda nasıl farklılaşabileceğini ve seyircinin de beklentisinin değişebileceğini gösteriyor. 

7 Şubat’ta bitmesi planlanan sergi son olarak 27 Şubat’a kadar uzatılmış.

Arslan Sükan Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun olduktan sonra bir süre iç mimarlık yapmış, New York School of Visual Arts’ta fotoğraf eğitimi gördükten sonra ise kariyerini fotoğraf sanatı üzerine sürdürmeye başlamıştı.

Manşet görseli TrendHunter.com‘dan alınmıştır.