Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LAVA Müzik ve Artırılmış Gerçekliği Bir Araya Getiriyor

LAVA Müzik ve Artırılmış Gerçekliği Bir Araya Getiriyor

W+K Amsterdam'ın platformu LAVA, sanatçı Necessary Explosion'ın ilk albümü için plakların üzerinde görüntülenebilen benzersiz artırılmış gerçeklik heykelleri yaratıyor.

W+K Amsterdam bünyesindeki Department of New Realities (DPTNR); 3B, teknoloji ve deneyim tasarımı gibi alanları bir araya getirerek yenilikçi ve geleceğe odaklı yeni yaratıcı çözümler bulmayı amaçlayan bir birim. DPTNR tarafından geliştirilen yeni uygulama LAVA x Necessary Explosion ise biraz müzik videosu, biraz artırılmış gerçeklik, biraz etkileşimli tasarım.

W+K Amsterdam tarafından yaratılan; müzikle artırılmış gerçekliği bir araya getirerek içe alan deneyimler yaratan, böylece dinleme deneyimini dönüştüren, “görebildiğiniz bir müzik” haline getiren bir platform. Amsterdam merkezli sanatçı Necessary Explosion için hazırlanan LAVA x Necessary Explosion; LAVA’nın ilk ürünü.

Benzersiz Artırılmış Gerçeklik Heykelleri

Proje; Necessary Explosion’ın ilk albümü SOS’ten 11 parçayı kullanıyor. Bu parçalar, benzersiz artırılmış gerçeklik heykelleri ile görselleştiriliyor. Yaratılan canlandırmalar sanatçının her şarkıya ilişkin yorumunu yansıtıyor. Böylece, vinil pikabın üzerinde dönerken uygulama sayesinde dinleyiciler bu garip heykelleri izleyebilme şansı buluyorlar.

Ses parmak izi teknolojisini kullanan uygulamada, her parçanın parmak izi ilgili artırılmış gerçeklik içeriğini tetikliyor. Bunlara iOS uygulaması üzerinden telefon veya tablet aracılığıyla erişilebiliyor. Kullanıcılar yapılarla etkileşime girebiliyor, onlara yaklaşabiliyor, etraflarında hareket edebiliyorlar. Mesafeyi algılayan canlandırmalar, hareketinize veya mesafenize göre tepki verebiliyor.

Uygulama SOS plağıyla birlikte kullanılmak üzere geliştirilmiş olsa da dileyenler plağı edinmeden de kullanabiliyor. Spotify veya Apple Music üzerinde şarkıları dinleyerek yine bu saykodelik heykelleri görme şansınız var kısacası.

lava_w+k amsterdam_necessary exploison_bigumigu_2

Künye:

Department of New Realities (W+K Amsterdam)
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Mark Bernath
Yaratıcı Yönetmen: Anita Fontaine, Geoffrey Lillemon
İş Yönetmeni: Kirk Johnsen
Yapımcı: Dylan Galletly
3B Canlandırma / Modelleme: Thomas de Rijk
Dijital Tasarım: Leeza Pritychenko, Greta Medelyte

The Lodge (W+K Portland)
Yapımcı: Lily Darby
Mühendis: Mike Latzoni, Nate Horstmann, Stephen Schieberl
Tasarım: Jenna Simmons

Müzik: Necessary Explosion

Görsel: W+K AmsterdamApp Store