Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alex Bogusky CP+B’ye ve “Bir Daha Asla” Dediği Reklamcılığa Geri Dönüyor

Alex Bogusky CP+B’ye ve “Bir Daha Asla” Dediği Reklamcılığa Geri Dönüyor

8 yıldır reklam sahalarından emekli olan Alex Bogusky, "asla kopamadım" dediği reklam ajansına Kurucu Ortak ve Yaratıcı Mühendis Yöneticisi olarak geri dönüyor.

Geçtiğimiz bir senede reklam sektöründe eski köye yeni adetlerin geldiği bir yıl oldu. Publicis Groupe ödüllere girmeyeceğini açıklamıştı Cannes Lions 2017’de. Bunun akabinde yine de işleri ödül almıştı ve biz bu konuyu incelemiştik. Yine Publicis Groupe 80 bin çalışanını birbirine bağlayan sistemi Marcel’i yürürlüğe koymuştu. WPP kurucusu Sir Martin Sorrell istifa etmişti. Şimdi de önemli bir haber CP+B cephesinden geldi. 8 yıl önce reklam sektöründen emekliye ayrıldığını söyleyen Alex Bogusky sektöre geri döndüğünü bildirdi.

Reklamda Bogusky Etkisi

İki tasarımcının oğlu olan Alex’in iletişim kariyeri 20 sene önce Crispin and Porter Reklamcılık’a sanat yönetmeni olarak girmesiyle başladı. Crispin and Porter’da geçirdiği beş yıl sonunda yaratıcı yönetmen oldu, 1997’de şirketin ortağıydı ve 2008’de eş başkan koltuğundaydı. Alex’in yönetiminde Crispin Porter + Bogusky büyüdükçe büyüdü. Miami, Boulder, Los Angeles, Londra ve İsveç’teki ofislerinde 1000’den fazla çalışana sahip oldu şirket. Alex’in liderliğinde, CP+B dünyanın en çok ödüllendirilen reklam ajansı oldu. CP+B, beş kategoride yani Promo, Media, Cyber, Titanium ve Film kategorilerinde Cannes Advertising Grand Prix’i kazanan tek ajans oldu. 2008 yılında Alex, Art Director’s Club Hall of Fame’e seçildi. 2019’da da Adweek tarafından Son 10 Yılın Yaratıcı Yönetmeni seçildi.

Alex, reklam kariyeri boyunca başarılarına başarı kattı. Özellikle sosyal sorumluluk konularına da eğilen yetenekli reklamcı, ABD tarihindeki en başarılı gençlik odaklı anti-tütün eğitimi girişimi olan “Truth Campaign” gibi kampanyalara imza attı. Reklamı bıraktığı son sene olan 2010’da da Al Gore ile İklim üzerine çalışmalarına devam ediyordu. Al Gore’un Climate Reality Project’ini yeniden markalaştırarak 2011’de 24 Hours of Reality işini lansman etmişti. Lansman, bugüne kadar en çok görüntülenen web akışı etkinliği oldu ve hala büyümeye devam ediyor.

Kimse Bir Alex Değil

Alex Bogusky, reklamda bulunduğu sürede de emekli olduğunu söylediği zamanlarda da sektöre girmek isteyen dünyanın birçok yerindeki gence ilham kaynağı oldu. 47 yaşında sektörü bırakan reklam dehası, 55. yaş gününde bizlere bir doğum günü hediyesi verdi. Chuck Porter ve CP+B duyurusuna göre, Alex ajansa Kurucu Ortak ve Yaratıcı Mühendis Yöneticisi olarak geri dönüyor. Ki Alex LinkedIn’inde durumunu bu şekilde güncellemiş bile. Bu yeni pozisyonda, şirketin yaratıcı yönü, inovasyonu, stratejisi ve yeteneği de dahil olmak üzere tüm alanlarında liderlik rolünü üstlenecek Alex.

Alex, bugünün modern ajansının yapılarını yeniden canlandırmak için CEO Erik Sollenberg, Başkan Danielle Aldrich ve Başkan Chuck Porter ile yakın bir işbirliği içinde çalışacak. Ajansın her zaman öne çıkan yönü olan yenilikçi ürün çözümlerini CP+B’ye sunacak. Alex bu konuda heyecanlı olduğunu açıklamasında belirtiyor. Markalarının ihtiyaçlarının değiştiğini belirten Alex, reklamdan uzak kaldığı zamanlarda teknoloji girişimlerine danışmanlık ve yatırım yapıyordu. Bu sayede başarıları etkileyen süreçleri öğrendiğini belirten Alex, CP+B markasının her zaman reklamcılığı yeniden tanımlamakla ilgili olduğunu söylüyor.

Zamanlamanın doğru olduğunu söyleyen Alex, bakalım yeni sezonda CP+B’da neler yapacak? Gerçekten bu sene değişen sadece reklam kuralları ve uygulama yöntemleri değil ama. İlginç bir sene ve sonrası bizleri bekliyor.

Görsel: Instagram