Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En İçten Turizm Filmi

Dünyanın En İçten Turizm Filmi

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinin tanıtımı için hazırlanan film, klişe turist fotoğraflarını eğlenceli bir montaj içerisinde kullanıyor.

Turizm işleri genelde ülkenin belli başlı turistik öğelerini, güzelliklerini, tarihi anıtlarını gösterir. Bunu yaparken de yaratıcı olmak çok kolay değil tabii. Ancak Hindistan’ın Madhya Pradesh bölgesi için hazırlanan turizm filmi ise bir taşla iki kuş vuruyor. Hem klişe denebilecek kadar turistik görselleri insanlarla paylaşıyor hem de bunu eğlenceli bir yolla yapıyor.

Cannes Lions‘da Film Craft kategorisinde Silver ve Bronze alan çalışma, Ogilvy Bangalore tarafından hazırlanmış. Filmin amacı, Hindistan’ın orta kısımlarında yer alan Madhya Pradesh eyaletini tanıtmak. Bunu yaparken de akla gelebilecek en turistik aktivitelerden birini kullanıyor: Turist fotoğrafları.

World’s Most honest Tourism Film (Dünyanın En İçten Turizm Filmi) adını taşıyan film, turistlerin belli başlı turistik yerler önünde benzer fotoğraflar çektirmeleri iç görüsünden hareket ediyor. Bir kuleyi ucundan tutmak, batan güneşi elinde tutuyormuş ilüzyonu yaratmak, en önemli anıtın önünde dikilip poz vermek gibi gayet klişe ve çoğumuzun çektiği veya hayatının bir döneminde çekmiş olduğu fotoğraflar.

Fotoğraflarla Müziğin Eğlenceli Montajı

Gerçek turist fotoğrafları ve bunlara benzer şekilde çekilen diğer fotoğrafların montajından oluşan film; eğlenceli bir Hint şarkısı eşliğinde kurgulanmış. Müziğin ritmiyle sıra sıra fotoğraflar adeta stop-motion gibi akıyor. Aralardaki komik fotoğraflar ve filmin yüksek temposu da filmi tekrar tekrar seyredilir kılıyor.

Film gerçekten de dürüst bir film, gördüğümüz görüntüler de son derece gerçek. Photoshop’lanmış manzaralar veya kalabalıkların olmadığı kış aylarında çekilmiş ıssız plajlar görmüyoruz. İnsanların çektiği haliyle bölgenin önemli turistik noktalarını izliyoruz. Bu fotoğraflar da gayet doğal, saçma ve bir o kadar da tanıdık geliyor.

Madhya Pradesh_Madhya Pradesh tourism_ogilvy bangalore_hindistan_bigumigu_6 Madhya Pradesh_Madhya Pradesh tourism_ogilvy bangalore_hindistan_bigumigu_6 Madhya Pradesh_Madhya Pradesh tourism_ogilvy bangalore_hindistan_bigumigu_6 Madhya Pradesh_Madhya Pradesh tourism_ogilvy bangalore_hindistan_bigumigu_6

Künye:

Reklamveren: Madhya Pradesh Tourism
Reklam Ajansı: Ogilvy Bangalore
Yaratıcı Ekip: Mahesh Gharat, Sonal Dabral, Azazul Haque, Piyush Pandey
Yapım: Hungry Films
Yönetmen: Vijay Sawant

Görsel: YouTube