Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2019 IKEA Kataloğu İçin Müzikal Bir Film

2019 IKEA Kataloğu İçin Müzikal Bir Film

2019 IKEA Kataloğu için hazırlanan reklam filminde farklı tipte aileler "La Donna e Mobile" aryasına "We" veya "Me" sözleriyle eşlik ediyor.

Her yıl yenisi çıkan IKEA kataloğu, markanın çok önem verdiği bir şey. Dünya çapında sayısız eve girmesi ve neredeyse yıl boyunca orada kalması, kataloğu benzersiz bir iletişim aracı haline getiriyor ve markayı evlerin kaçınılmaz parçası yapıyor. Bu nedenle olacak ki IKEA, katalog duyurularına da ayrı bir önem veriyor. Geçtiğimiz yıl,  IKEA Singapur tüm kataloğu ezberleyen genç bir kadınla gündeme gelmişti. 2019 kataloğunun duyurusu ise eğlenceli bir filmle yapıldı.

IKEA’nın kendi iç ajansı IKEA Creative Hub’ın ürünü olan film; Verdi’nin Rigoletto operasından, ünlü Le Donna e Mobile aryası ile ilerliyor. Filmde; reklam dünyasında sık sık karşımıza çıkan bu aryaya eşlik ederken görüyoruz. Ancak sözler, orijinal sözler değil. Bir kısım insan “We” (Biz) olarak, bir kısmı ise “Me”(Ben) olarak eşlik ediyor. Zira IKEA’nın mesajı bu: Hem biz diyenlere, hem ben diyenlere göre bir şeylerim var diyor marka.

Farklı Aileleri Kapsayan Film

Farklı tip aileleri eğlenceli bir montaj içerisinde gördüğümüz film, markanın bir süredir gündemde olan kapsayıcı vizyonunu da barındırıyor. Bu bağlamda genç, orta yaşlı, hatta yaşlıca çiftler de var; ergen çocukları olanların yanında küçük çocuklular da, eşcinsel çiftler de var klasik anne-baba-çocuk üçlüsü olanlar da, yalnız yaşayanlar da var kalabalık aileleri olanlar da, çalışanlar da var çalışmayanlar da…

Tüm bu insanlar aryaya kendi ihtiyaçları doğrultusunda eşlik ediyor, kimi biz diyor, kimi ben diyor. Hatta bazen sadece tonlamalar aracılığıyla iki kişi arasındaki çatışmayı da hissedebiliyoruz. Örneğin, ergen bir kızı olan anne “Biz” derken, ergen kız gayet ergen bir tavırla “Ben” diyerek yükseliyor. Anne kapıyı kapatınca da perdenin arkasına saklanmış ergen erkek arkadaş “Biz” diyerek içeriye dalıyor. Filmdekilerin istediği her ne olursa olsun marka sonunda “Me and we. There is room for both” (Ben ve biz. İkisine de yer var.) diyerek filmi sonlandırıyor.

Millennial kuşağının bayılacağı söylenen 2019 IKEA kataloğunu incelemek isterseniz internet üzerinde bulabilirsiniz. Kataloğun geçmişten günümüze değişimini görmek isteyenleri ise buraya bekleriz.

Künye:

Reklamveren: IKEA
Reklam Ajansı: IKEA Creative Hub
Yapım: Acne
Yönetmen: Tompa & Rondo

Görsel: YouTube