Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Derda Deva IKEA Kataloğu

Her Derda Deva IKEA Kataloğu

Memac Ogilvy tarafından IKEA'nın her sene yayınladığı kataloglar için hazırlanan reklam kataloğun hayat değiştiren yönlerine gönderme yapıyor.

Her sene 200 milyon kopyaya yakın IKEA kataloğu basılıp dağıtılıyor. Kataloğun içinde ürünlerin tanıtımından alanların nasıl verimli kullanılabileceğine kadar pek çok farklı konuda içerik yer alıyor. Her eve bir şekilde giren katalog kuşkusuz en çok okunan “kitaplardan” biri konumunda bulunuyor. Şirket, yıllık pazarlama bütçesinin yüzde 70’ini oluşturan katalog için bir reklam filmi yayınlayarak, kataloğa verdikleri önemi göstermek istiyor.

Kapıda bulduğu IKEA Katoloğu Ali’nin hayatını değiştiriyor

2020 yılında yayınlanacak katalog için IKEA BAE, Mısıri Katar ve Umman “The book that will change your life” (Hayatınızı değiştirecek kitap) sloganıyla yola çıkıyor. Memac Ogilvy tarafından hazırlanan reklam filminde Ali isimli bir karakterin hayatını değiştiren IKEA kataloğu bulunuyor. Oldukça dağınık bir evde pasaklı bir şekilde oturan Ali komşusunun önüne bırakılan IKEA 2020 kataloğunu açmasıyla birlikte bir aydınlanma yaşıyor. Gecenin karanlığında bir kutsal güç gibi parlayan kitap Ali’nin hayatını değiştiriyor.

IKEA kataloğundan sonra kendine ve hayatına çeki düzen veren Ali pasaklı bir adamdan bir anda aydın bir guruya dönüşüyor ve hayattaki tüm problemleri kitap üzerinden çözmeye başlıyor. Yalnızlığın çaresini soran sunucuya sakince “sayfa 40” der iken izleyiciler arasında insanlardan nefret ettiğini söyleyen kişiye kendinden emin bir şekilde “sayfa 100” diyor. Trafikte karşılaştığı insanlara, birbiriyle anlaşamayan çiftlere söylediği tek bir sayfa sayısıyla yardımcı olan guru Ali mutluluğu, huzuru ve hatta hayatın anlamını IKEA kataloğunda buluyor.

Otostopçunun Galaksi Rehberi’ne de gönderme var

Hazırlanan reklam filmi Douglas Adams’ın meşhur serisi Otostopçunun Galaksi Rehberi’ne de selam çakıyor. Reklamın sonunda gelen hayatın evrenin ve her şeyin cevabı nedir sorusuna Ali “Sayfa 42” diyor. Otostopçunun Galaksi Rehberi serisinde “Derin Düşünce” isimli bilgisayarın hayat evren ve her şeye dair nihai sorunun cevabına da 42 yanıtını veriyor.

BEA ve çevresinde yeni atılımlar yapan IKEA kampanyasını da BEA, Mısır, Katar ve Umman için oluşturdu. Bölgede yaratıcı kampanyalara ve tanıtımlara ağrılık veren IKEA geçtiğimiz mayıs ayında yine BEA, Mısır, Katar ve Umman için hazırlanan IKEA Real Life kampanyası ile ikonik dizilerin oturma odalarını yeniden yaratmıştı.

Künye

Müşteri: Ikea Middle East
Ajans: Memac Ogilvy, Dubai
CCO: Juggi Ramakrishnan
Metin Yazarı: Alok Mohan
Yaratıcı Takım Lideri: Tarek Shawki
Hesap Yönetimi: Alaa Nour
Ajans Yapımcısı: Hiyam Itani
Prodüksiyon Şirketi: Hanzo Films, Fze
Yönetmen: Samir Mallal
Dop: Andrij Parekh
İdari Yapımcı: Hijaz Moosa
Yapımcı: Kaan Acemi
Düzenleme: The Assembly Rooms, London
Editör: Nik Hindson
Post Prodüsiyon Şirketi: Company 3
Renklendirme: Joseph Bicknell
Müzik: The One Who Knocks By Francesco D’andrea
Ses Şirketi: Machine Sound

Görsel: Youtube