Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Clio Awards’tan Türkiye’ye 7 Ödül

Clio Awards’tan Türkiye’ye 7 Ödül

Grand Prix hariç tüm ödüllerin açılandığı Clio Awards 2019’da Türkiye'den ajanslar ve şirketler toplamda 7 ödüle layık görüldü.

Geçtiğimiz çarşamba günü 2019 Clio Awards ve Clio Music Awards altın, gümüş, bronz ve kısa liste kazananları açıklandı. 1959 yılından bu yana verilen Clio Awards’ta bu yıl 14 jüri binlerce kampanyayı inceledi. Değerlendirmelerin sonucunda 500’den fazla ödül hak eden projelere verildi. Şu ana kadar açıklanan ödüllerde Türkiye 2 Gümüş ve 5 Bronz Ödül ile toplamda 7 ödül kazandı.

Clio Awards 2019’da Grand Prix kazanan işler ise 25 Eylül tarihinde açıklanacak.

Ödül alan ajanslar ve şirketler

Türk ajansları Clio Awards’ta 1 Gümüş Ödül, 4 Bronz ödül kazandı. Rafineri’nin LÖSEV için hazırlamış olduğu Change the End (Mutlu Son) isimli kampanya Gümüş Ödül’e layık görüldü. Yeşilçam klasiği “Canım Kardeşim” filminin sonunun yeniden uyarlandığı reklam kampanyası lösemiye yakalanan çocukların kaderinin değişebileceğini vurguluyordu. Canım Kardeşim kampanyası Film kategorisinde Gümüş Ödül kazanan iş oldu. Rafineri’nin hazırlamış olduğu kampanya Cannes Lions 2019’da da Bronz Aslan kazanmıştı.

Türk Sinema Tarihinin En Hüzünlü Hikayesi Yeniden Yazılabilir mi?

TBWA\Istanbul’un Cannes Lions 2019’da kısa listelere kalan Theatre Hours School of Acting için yaptığı iş Brand & Corporate Identity kategorisinde Bronz Ödül’e layık görüldü.

Havas Istanbul’un ikinciyeni.com için hazırladığı “Kaputa Vur” isimli reklam filmi Bronz Ödül kazanan bir diğer iş oldu. Havas Istanbul ödülü Sound Design kategorisinde aldı.

Happy People Project’in Ziraat Bankası için hazırladığı ve Ziraat Türkiye Kupası’nın 10. yıl tanıtımını içeren reklam filmi de Bronz ödül aldı. Futbolun ve kupanın heyecanına, coşkusuna ve tutkusuna vurgu yapan reklam filmi Visual Effects kategorisinde ödül kazandı.

Ajansların yer aldığı ödül kazanan son iş Tohum Otizm Vakfı’nın Farklı Bir Okul projesi oldu. 4129Grey tarafından hazırlanan kampanya ile Minecraft oyunu otizmli çocuklar için eğitim alanına dönüştürülmüştü. 4129Grey bu projesi ile birlikte Clio Awards’ta Product Innovation kategorisinde Bronz Ödül’e layık görüldü. Kampanya Cannes Lions kısa listelerine de kalmıştı.

Tohum Otizm Vakfı’ndan Minecraft İçinde Farklı Bir Okul

Yurt dışındaki ajanslar tarafından Türkiye’deki şirketler için hazırlanan işler

Ajansların yanı sıra Türk şirketlerinin yurt dışındaki ajanlar tarafından hazırlanan kampanyalarında da ödül alan işler bulunuyor. Türk Hava Yolları’nın uçuş güvenliği videosunun da yer aldığı TBWA\Paris ve Leo Burnett tarafından hazırlanan “LEGO Movie 2” için yapılan iş birliği Gümüş Ödül kazanan işler arasında bulunuyor. İş birliğinin içinde Türk Hava Yolları’nın yanı sıra Warner Bros. Pictures, Chevrolet ve McDonald’s gibi büyük şirketler bulunuyor.

THY’den LEGO Filmi Karakterleriyle Uçuş Güvenliği Videosu

Türk mobil oyun geliştiricisi Peak’in Ryan Reynolds ile çalıştığı kampanyası da Bronz Ödül aldı. Direction kategorisinde ödül alan performans temelli kampanyada Ryan Reynolds Peak’in popüler oyunu Toon Blast’a olan bağımlılığını farklı enstantaneler içerisinde mizahi bir üslupla gösteriyor. Kampanya TBWA\Chiat\Day tarafından hazırlandı.

Ryan Reynolds Peak Games’in Kampanyasında

Görsel: Youtube