Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tohum Otizm Vakfı’ndan Minecraft İçinde Farklı Bir Okul

Tohum Otizm Vakfı’ndan Minecraft İçinde Farklı Bir Okul

Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu'nun Farklı Bir Okul projesi Minecraft oyununu otizmli çocuklar için eğitim alanına dönüştürüyor.

Teknolojik uygulamalar otizmli çocukların hayatlarını kolaylaştırabiliyor. Samsung’un geliştirdiği Look At Me ve PizzaAut projelerinin yanında Apple Watch üzerinden çalışan görsel tabanlı zaman planlayıcı Visual Schedule bu uygulamalar arasında sayılabilir. Teknoloji, otizmli çocukların eğitimi için de aktif olarak kullanılabiliyor. 2016 yılında haberini yaptığımız ücretsiz eğitim uygulaması Otsimo bu alanda örnek olarak gösterilebilir. Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nun projesi de teknolojik dünyada eğitimi ve oyunu bir araya getiriyor.

Farklı Bir Okul projesi ile sürdürülebilir eğitim

4129Grey ve Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nun ortak projesi Farklı Bir Okul, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için hazırlanmış. İhtiyaç duydukları eğitimi dijital dünya üzerinden sunmayı hedefleyen eğitmenler bunun için Minecraft‘ı tercih etmiş. Bu oyunun seçilme nedeni ise Kaliforniya Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya dayanıyormuş.

Minecraft’ın otizmli çocukların eğitiminde yardımcı teknoloji olarak olumlu sonuç verdiğini gösteren araştırmanın da etkisiyle Farklı Bir okul projesi hayata geçti. Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu Minecraft evreninde okulun mimari planına sadık kalınarak yeniden inşa edildi. Tohum Otizm Vakfı sunucusu vasıtasıyla okul oyunun içine taşındı.

Okuldaki dersler için sürdürülebilir özel bir eğitim hazırlayan yetkililer, çocukların dijital dünya üzerinden bilgi ve becerilerini geliştiriyor. Teknoloji okur yazarlığı, Minecraft’ın yaratıcı modunda yapılabilecekler, 3B yazısı ile heykel, resim çalışmaları ve giriş seviyesinde kodlama hazırlanan dersler arasında bulunuyor. Farklı Bir Okul projesinin eğitim danışmanlığını Bager Akbay üstleniyor. Bir yıl boyunca sürecek eğitim programında, çocuklar Minecraft evrenini deneyimleyebilecek.

Künye

Müşteri: Tohum Otizm Vakfı
Ajans: 4129Grey
CEO&CCO: Alemşah Öztürk
Yaratıcı Yönetmen: Ahmet Terzioğlu
Yaratıcı Grup Başkanı: Nevzat Emir Anarat
Yaratıcı Grup: Fırat Alpaydın, Anıl Eren Küçük, İpek Şurdum, İpek Şaylı, Buse Tatar, Selin Dönmez
Marka Direktörü: Melike Aşcı
Marka Yöneticisi: Ecem Gök
Stajyer: Çağrı Arslan
Eğitim Danışmanı: Bager Akbay
Teknoloji Danışmanı: Eren Dursun
Ajans Prodüktörleri: Gülşah Batıbeki, Kasım Bektaş, Can Aran
Prodüksiyon: Videojenik

Görsel: Vimeo, Alemşah Öztürk