Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vampir Dizisi The Passage’ın Afişleri Güneş Işığına Dayanamıyor

Vampir Dizisi The Passage’ın Afişleri Güneş Işığına Dayanamıyor

BETC/Havas, Fox Channel dizisi The Passage için güneş ışığını görünce alevlenen özel kimyasal karışımlı posterler hazırladı.

Çeşitli vampir dizileri popüler kültürünün etkisiyle farklı versiyonlarda karşımıza çıkıyor. Kimi zaman kana susamış bir vampir, kimi zaman güneşten kaçan bir vampir dizilerin ya da filmlerin baş karakteri oluyor. The Passage adlı dizi de Fox Channel’da 10 bölümlük ilk sezonu ile gösterildi. Marcos Siega’nın yönetmenliğini yaptığı dizi, bilimsel bir proje sırasında işlerin ters gitmesi ile ortaya çıkan son derece güçlü vampirleri konu ediniyor.

BETC/Havas, Brezilya’da Fox Channel dizisi The Passage için alevli bir fikir buldu. Geceleri sıradan bir açık hava reklamı gibi duran afişler gün ışığı ile beraber alevleniyor. Vampirlerin güneşe çıkamaması gibi açık hava reklamları da güneşi görünce birer vampire dönüşüyor ve ışığın vurmasıyla kimyasal bir tepkimeye girip yanıyor.

Yanıcı boya sayesinde güneş ışınlarıyla tepkimeye giriyor

BETC/Havas yönetici yaratıcı direktörü Andrea Siqueira projenin aslında açık hava reklamı olarak konumlandırmadıklarını, dış mekanı mesajlarını yaymak için kullandıklarını söyledi. Her biri camekan içinde duran afişler potasyum permanganat ve sülfürik asit içeren özel bir yanıcı boya sayesinde güneş ışınları ile tepkimeye girdi ve alevlendi. Toplamda hazırlanan 4 farklı poster ikişer defa değiştirildi ve her gecenin sabahında alevler içinde kaybolup gitti.

Öte yandan yapımcıları arasında Ridley Scott ve Matt Reeves gibi isimlerin bulunduğu dizi açık hava reklamları gibi bir anda tutuşup kayboldu. İki hafta önce Fox, The Passage’ın henüz ilk sezonu yeni bitmişken dizinin ikinci sezonu için iptal kararı aldı. Dizinin Türkiye’deki gösterimi FX kanalı tarafından yapılıyor.

Künye

Müşteri: Fox
Ajans: BETC | Havas, Sao Paulo,
CCO: Erh Ray
ECD: Andrea Siqueira
Yaratıcı Yönetmen: Laura Azevedo, Alexandre Kazuo, Lucas Ribeiro
Yaratıcılar: Chico Lucas, Gustavo Guives Leal
Tipografi: Lígia Fava
Marka ve İşletme: Giovana Degen, Camila Steiman
İletişim Başkanı: Camila Nakagawa
Entegre Yapım Yönetmenleri: Mariane Goebel, Anna Luisa Ferraz
Film Yapım: Anna Luisa Ferraz, Stela Viola
Film Yapım Şirketi: Damasco Filmes
Yönetici: Alexandre Lucas
Fotoğraf Yönetimi: Danilo Mantovani
Baş Yapımcı: Marcelo Monteiro, Carlos Righi
Görsel Efekt: Breno Amorim
Ses Yapım Şirketi: Canja Audio Culture
Efekt Yapım: Focos Produção, Cenografia

Görsel: Youtube