Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minyatür Kağıt Piyano ile Beethoven Çalmak

Minyatür Kağıt Piyano ile Beethoven Çalmak

Aliaksei Zholner, çalışan 18 tuşlu bir kağıt bir piyano yaparak ünlü klasik müzik bestelerini bu piyano ile çalıyor.

Kağıttan yapılmış işlevsel tasarımlar gün geçtikçe daha sık karşımıza çıkıyor. Kağıt yatak Extendable Flatpack Paper Bed, kağıttan şipşak fotoğraf makinesi Jollylook, kitaplıkta saklanan taşınabilir tabure Bookniture ve IKEA’nın masa ambalajından tabureye dönüşen Fold bunun en renkli örnekleriydi. Peki ya kağıttan yapılmış minyatür bir piyanoya ne dersiniz? Aliaksei Zholner sayesinde bunu da gördük.

Aliaksei Zholner

18 tuşla çalınan klasik besteler

Aliaksei Zholner çalışan kağıt modeller yapmaya büyük bir tutku duyuyor. Makine, buharlı motor, org, roket fırlatıcı gibi kağıttan minyatür nesneler inşa ediyor. Tekrar altını çizelim, hepsi de çalışır durumda. Kağıt modelleri sayesinde tanınan Zholner 18 bini aşkın takipçisiyle YouTube’da güzel bir kitle yakalamış. En son çalışması ise 18 tuşlu minyatür bir piyano. Hatta piyanonun başına geçip tek eliyle birer klasik beste çalmayı da ihmal etmiyor. Fryderyk Chopin’den Polonez b-moll, Ludwig van Beethoven’dan Für Elise ve Scott Joplin’den The Entertainer Gibi popüler besteleri icra ediyor kendisi.

Piyanonun telleri, kağıt şeritlerden yapılmış ve bu şeritler gitardakine benzer bir mekanizma üzerine gerilmiş. Tuşlara bastıkça kağıttan ve kartondan yapılmış çekiçler bu kağıt şeritlere vuruyor. Siyah karton gövdeye marka olarak kendi adını yerleştirmeyi unutmamış Zholner. Yapım aşamasına dair tüm detayları ise Rusça olarak Only Paper adlı forumda paylaşmış.

Aliaksei Zholner imzalı diğer kağıt modelleri görmek isterseniz, aşağıdaki kısa tanıtım videosuna göz atabilirsiniz.

Görsel: YouTube