Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minicik Kağıt Bitkiler

Minicik Kağıt Bitkiler

Tania Lissova, mikro kağıt kesme tekniğiyle, kağıttan 3B minyatür bitkiler yaratıyor.

Kağıt sanatıyla vahşi yaşam, bakteri kolonileri, vintage fotoğraf makineleri, barok peruklar derken yakında tüm dünyanın kağıtla yeniden inşa edildiğine şahit olabiliriz. Rus sanatçı Tania Lissova ise bitkilere el atıyor ve evlerimizde varlıklarıyla dahi bize huzur veren bu sessiz dostlarımızın kağıttan illüstrasyonlarını yapıyor.

Kağıttan minyatür bitki illüstrasyonları

Tania Lissova, kağıttan üç boyutlu minicik bitkiler yaratıyor. Mikro kağıt kesme tekniğiyle her bir aşamasını elle inşa ettiği bu bitkileri, tebrik kartlarını süslemek için kullanıyor. Ayrıca tüm bitkileri aynı yüzeyde bir kompozisyon halinde kurgulayarak çerçevelenmiş posterler ve kağıt tablolar da yaratıyor.

Mimari ve sanat eğitimi alan Lissova, bu süreçte çok sayıda modelleme, çizim ve kağıt üzerine illüstrasyonlar yapmış. Başka sanatçıların neler yaptığını keşfettikçe, onlardan aldığı ilhamla kağıttan bitkiler yapmaya başlamış. Sonrasında minyatür bitki tutkusu yavaş yavaş büyümüş.

Lissova pek çok renk ve kağıt türü kullanıyor. Böylece farklı türde kağıtların verdiği dokudan faydalanabiliyor. Gerçekten hem saksıların hem de yaprakların desenlerini olabildiğince işlerine yansıtmış. Kağıtları kesmek ve detaylandırmak için, gerçekten hassas araçlar kullanıyor. Makas ise nadiren kullandığı araçlardan. Bu titiz çalışmanın sonuçları, her şeyden önce o kadar şirin ki uzun uzun incelemekten insan kendini alamıyor.

Tania Lissova’nın Etsy mağazasındaki diğer işlere göz atabilir, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler Minicik Kağıt Bitkiler

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.