Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuk Hikayelerine Kağıttan İllüstrasyonlar

Çocuk Hikayelerine Kağıttan İllüstrasyonlar

Son dönemde çocuklara yönelik hikayeleri ve masalları kağıt sanatıyla yorumlayan Noe Arata, Instagram'da dikkat çekiyor.

Kağıttan zoetrop, minyatür kağıt bitkiler, kağıttan bakteri kolonileri, kağıt illüstrasyonlar derken kağıt sanatının günümüzde sanatçılar ve tasarımcılar tarafından nasıl uygulandığına dair pek çok örneğe şahit olduk. Arjantinli Noe Arata Instagram’daki adıyla @dobleufa da bu sanatı tüm incelikleriyle icra eden sanatçılardan.

Noe Arata kağıdın sınırlarını test ediyor

Buenos Aires’de yaşamını sürdüren Noe Arata için kağıtta onu çeken bir şeyler var. Öyle ki bu malzemeyle ilk ne zaman ve nasıl çalışmaya başladığını dahi fark etmiş. İlk gençlik dönemlerinde origami sanatıyla başlamış ve çalışmaları oradan bugün yaptığı işlere evrilmiş. Merakı onu kağıtla neler yapılabileceğini test etmesi için onu uzun süre motive etmiş. Yıllar geçmesine rağmen kağıdın sınırlarını hala bulamadığını belirtiyor.

Noe Arata’nın küçük boyutlu çalışmaları birkaç saatini alırken, detaylı kompozisyonları tamamlaması 15-50 saati bulabiliyor. En çok keyif aldığı şey, aklındaki fikirle kağıt arasında gerçekleşen konuşma. Renklere karar vermeyi ve farklı metotlar bulmayı da içeren bu yaratıcı süreç, onun sanatına devam etmesini sağlayan itici güç.

Noe Arata son dönemde özellikle çocuklara yönelik hikayelere ve masallara dair kağıt illüstrasyonlar ortaya koymuş. Hatta bu temayla atölye çalışmaları düzenliyor. Bu çalışmalarından biri 2 hafta önce instagram tarafından öne çıkarılmış. Sanatçıyı Facebook sayfası üzerinden de takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Photo by @dobleufa “There is something about the availability of paper that made me start working with it without even noticing. Paper is EVERYWHERE,” says paper-cutting artist Noe Arata (@dobleufa). “I began folding origami as a young teen and evolved from there. Curiosity made me want to test the possibilities, and years later, I still haven’t found the limits of paper.” While one of Noe’s small pieces may take a few hours, larger, detailed compositions take anywhere from 15 to 50 hours. “What I enjoy the most about creating paper art is the conversation that takes place between the idea I have in mind and the paper. The creative process is what keeps me going — deciding on colors, material, finding out different construction methods.” Noe lives in Buenos Aires, Argentina, with her husband where they’ll be celebrating the holidays. “For us, holidays mean scorching heat, big meetings with friends, family and champagne (preferably on a terrace or in a backyard). I must admit I’ve fantasized about a cozy holiday in a woodsy town, crafting by the fire, my whole life.” ? See more of Noe’s process today on our story.

A post shared by Instagram (@instagram) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.