Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri

Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri

Rogan Brown, mikrobiyomlarla mercan motiflerini harmanladığı kağıt heykellerine yenilerini ekledi.

Kağıt sanatında çıta her geçen gün biraz daha yükseliyor. 3 yıl önce hayali mikroorganizma kolonilerinden oluşan Magic Circle Variations serisiyle yer verdiğimiz kağıt sanatçısı Rogan Brown, çalışmalarıyla hepimizi büyülemişti. Brown, son zamanlarda hem renkli hem de form olarak farklı çalışmalar üreterek yine dikkatleri üzerine topluyor.

Mercan resifi gibi kolonileşen mikroorganizmalar

Rogan Brown, yeni çalışmalarında da öncekilerde olduğu gibi, görsel olarak mercan resifi metaforunu kullanıyor. İnsan vücudundaki bakterilere ve mantarlara benzer formları tıpkı mercan resiflerindeki gibi koloniler halinde tasvir ediyor. Hatta mercan resiflerine çok benzeyen çalışmaları da var. Elbette hepsi kağıttan yapılan inanılmaz detaylı heykeller. Ayrıca yeni seride özellikle mercan habitatında bulunan pastel renkleri kullanmış.

Estetik benzerlikleri saptamak aylar sürüyor

Rogan Brown, mercan resifi ve insan vücudunda yaşayan mikroorganizma toplulukları (mikrobiyom) arasındaki estetik paralellikleri saptayabilmek için aylar süren araştırma ve keşif çalışmaları yapıyor. Brown’a göre, resiflerin ve mikrobiyomun en belirgin ortak özelliği, her ikisinin de az ya da çok uyumlu bir şekilde bir arada var olan organizmaların biyo-kolonilerinden oluşması. Ayrıca mercan ve insan simbiyotik organizma olmaları yönüyle de ortak özelliklere sahip. Her ikisi de başka bir türe, karşılıklı olarak fayda ilişkisiyle bağlı. Örneğin mercanlar güzel renklerini, üzerlerinde yaşayan alglerden alır ve insanlar çok sayıda ve farklı bakteri sayesinde hayatta kalabilir.

Brown’ın yeni kağıt heykelleri, 5-8 Temmuz 2018’de düzenlenecek Art Market Hamptons çerçevesinde, New York’ta yer alan C Fine Art’ta sergilenecek. Ayrıca Instagram ve Facebook sayfasından da sanatçının çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri Kağıt Heykellerle İnsan Vücudundaki Bakteri Kolonileri

Görsel: Instagram