Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jean Jullien’den Köpeklerin Dünyası

Jean Jullien’den Köpeklerin Dünyası

Fransız çizer Jean Jullien, Yolky Games girişimcileriyle köpeklerin eğlenceli dünyasını bize gösteren bir kart oyunu için iş birliği yaptı. 

Biz yokken bu kediler, köpekler, kuşlar ne yapıyorlar değil mi? Bu soruya Pixar’ın yanıtı “Secret Life of Pets” filmiyle olmuştu. Bu soru bazı anlarda aklımıza da düşüyordur. Simon’s Cat bunun üzerine bir YouTube kanalı mesela. Fransız çizer Jean Jullien de Yolky Games girişimcileriyle köpeklerin eğlenceli dünyasını bize gösteren bir kart oyunu için iş birliği yaptı.

Jean Jullien’in çizdiği oyunun adı Dodgy Dogs. Oyunda farklı farklı ırklardan köpekler görüyoruz. Her birinin çiğneme, aşırma, gayret ve sarılma gibi davranışsal özellikleri var. Aslında yine karakterlerin rogue, paladin gibi karakter kağıtlarından modellendiğini söyleyebiliriz.

Türler Arası Dostluktan Doğan Oyun

Oyunun mekaniğiyse her bir oyuncu masaya bir kart ekleyecek şekilde ilerliyor. Yani ilk oyuncu bir köpeği atıyor ortaya diyelim. Diğer oyuncu o kartın üzerine önceki karttaki köpeğin cinsi veya davranışıyla uyuşacak bir kart daha atıyor. Kazanan oyuncu, kartlarından en hızlı şekilde kurtulan kişi.

Yolky Games oyunun tasarımında insana iyi ahbaplık eden köpeği karakterize ediyor. Sonuçta bir köpek ve bir insanın arasındaki ilişki gerçekten farklı oluyor. Bir noktada türler arası bir dostluk. Kart oyunu da biraz bunu çizgileştiriyor işte. Oyun için tasarlanan 15 farklı köpek karakteri var.

Her bir kart tasarımı ve karakterler Jean Jullien tarafından tasarlandı. Paris saldırıları sonrası çizdiği eskizle adından söz ettiren ve günümüzün en önemli illüstratörleri arasında gösterilen Jean Jullien, Human Friendly ID’yi de tasarlamıştı. İllüstratör Dezeen’in de logosunu yeniden tasarladı geçtiğimiz dönemde.

Yolky Games ekibi, Jean Jullien’in resimli kitabı Under Dogs’u gördükten sonra onunla çalışmayı istemiş ve iletişime geçmiş. Under Dogs da çizerin köpeklerin hayatını kara bir mizahla anlattığı bir resimli kitap.

Oyun yakın bir zamanda Kickstarter’da da fona açılacak. Kart oyunu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sitesini ve Facebook’unu inceleyebilirsiniz.

Görsel: Dodgy Dogs, Dezeen, Hype Kids