Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jean Jullien’in Neşeli Karakterleri Botanik Bahçesinde

Jean Jullien’in Neşeli Karakterleri Botanik Bahçesinde

Çizer Jean Jullien, Jardin des Plantes'e doğayla etkileşimli bir dizi neşeli heykel yerleştirdi.

Dünyaca ünlü Fransız grafik tasarımcı ve illüstratör Jean Jullien, 2015 Paris saldırılarının ardından yaptığı Peace for Paris adlı çizimiyle büyük ses getirmişti. Biz de son yıllarda Jullien’in çalışmalarını takip ediyoruz. Dodgy Dogs kart oyunu için yaptığı çizimlere ve Secret 7″ tarafından organize edilen pikap projesi için yaptığı çizime yer vermiştik. Şimdi ise Nantes’te gerçekleştirdiği şirin mi şirin bir heykel yerleştirme projesi var sırada.

Jean Jullien’den muzip heykeller

Jean Jullien’in neşeli karakterleri, Nantes’te Jardin des Plantes adlı botanik bahçesinde, doğayla iç içe olmanın tadını çıkarıyor. Kimi sırt üstü yüzüyor, kimi çimleri tırmıklıyor, kimi yürüyüş yapıyor, kimi ise ağaçlara sarılıyor. Jullien bu renkli yerleştirmeler, Filili Viridi adlı yeni bir sergi kapsamında yaratmış. Heykeller büyük boyutlu. Örnek vermek gerekirse yüzen karakter, 8×1,54×0,6 metre.

Jean Jullien

10 Temmuz’da Jardin des Plantes’te yerini alan yerleştirmeler Kasım 2021’e kadar sergilenmeye devam edecek. Hatta Jullien gelecek sonbaharda botanik bahçesine bir düzine daha karakter eklemeyi planlıyor.

Jean Jullien’in çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Jean Jullien Jean Jullien Jean Jullien

Görsel: Jean Jullien