Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TIME Dergisinin 958 Drone’lu Yeni Kapağı

TIME Dergisinin 958 Drone’lu Yeni Kapağı

TIME dergisi, yeni çıkacak sayısının kapağını Intel'in desteğiyle 958 drone kullanarak yarattı.

Intel’in CES 2018 ve Kış Olimpiyatları açılışlarında yaptığı müthiş drone gösterilerinin ve Studio Drift’in drone’larla kuş sürülerinin hareketlerini sergilediği sanat performansının ardından TIME dergisi de oldukça iddialı bir çalışmaya imza attı. Haftalık dergi, bu cuma bayilerdeki yerini alacak olan “The Drone Age” başlıklı 11 Haziran sayısı kapağını, 958 drone kullanarak yarattı. TIME’ın yeni sayısı drone’lar ve drone’ların çeşitli endüstrilere nasıl yayıldığı hakkında bir rapor içeriyor.

TIME drone’lu kapak için Intel ile iş birliği yaptı

Intel, drone gösterileriyle birkaç kez Guinness Dünya Rekoru kırmış, Kış Olimpiyatları’nda 1.218 drone’la yaptığı gösteriyle bunlara bir yenisini daha eklemişti. Dolayısıyla drone gösterileriyle Intel markası özdeşleşmiş durumda. Tabii TIME dergisi de iş birliği yapmak için Intel’i tercih etmiş. Intel’in Shooting Stars teknolojisiyle ortaya oldukça oldukça gerçekçi ve titiz bir TIME kapağı çıkmış. Derginin 95 yıllık tarihe sahip ikonik kapağındaki logosu ve kırmızı çerçevesi drone’larla gökyüzüne çizilmiş. Drone’larla yapılan bu kapak son olarak başka bir drone aracılığıyla fotoğraflanmış ve derginin yeni sayısı için hazır hale gelmiş. Tüm bunlar, 3 Mayıs’ta Kaliforniya’nın Folsom ilçesinde gerçekleştirilmiş.

100 metrelik kapak

Videoda fark ettiğiniz gibi, kapak gökyüzünde belli bir açıyla duruyor. Dik duracak olsaydı, pervaneler tarafından aşağı doğru yaratılan hava akımı bütün drone’ları aşağı çekecekti. Ancak açı verildiği takdirde drone’ların yarattığı hava akımı diğer drone’ları etkilemiyor. Ayrıca iki drone arası mesafenin en az 1,5 metre olması gerekiyor. Böylece kapak toplamda 100 m yüksekliğe sahip. Drone’lar TIME’ın özel rengiyle eşleşen tonlarda kırmızı ve beyaz LED ışık yayacak şekilde programlanmış. Fotoğraf, gün batımında çekilmiş. Böylece arka planda mavi degrade bir fon elde edilmiş.

Kemara arkası detayların tamamı, TIME’s Drones Issue: Go Behind the Cover haberiyle aktarılmış. The Drone Age raporunu oluşturan yazı dizisi ise internette Intel logosu eşliğinde, şimdiden yayında.

Görsel: YouTube, TIME