Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Intel’den CES 2018 Açılışına Özel Rekorluk Drone Gösterisi

Intel’den CES 2018 Açılışına Özel Rekorluk Drone Gösterisi

Intel, CES 2018 açılışında 100 Shooting Star mini drone ışık şovunu sahneleyerek dünya rekoru kırdı.

Intel, drone ile gösteri yapmayı giderek sahipleniyor. Drone’larla birçok farklı gösteriye imza attılar geçmişte. 2016 yılında 500 drone’la ışık gösterisi izletmişlerdi bizlere. Ayrıca bu ışık gösterisi ile eskiden 100 drone’la yapılan ışık gösterisi rekorunu 500 gibi bir sayıyla geçerek dünya rekorunu da kırmışlardı. Super Bowl LI’deki Lady Gaga’nın performansında da drone’lar koreografi gerçekleştirmişlerdi. Geçtiğimiz Eylül, Wonder Woman filmi özelinde drone’larla ışık gösterisi yapmışlardı. Şimdi de Intel’in drone koreografisi CES 2018 açılış gösterisiyle devam ediyor.

Intel, CES 2018 açılışında tek bir bilgisayar üzerinden 100’den fazla drone’u uçurarak bir dünya rekoru daha kırdı. Intel CEO’su Brian Krzanich, Las Vegas’ta gerçekleştirilen büyük teknoloji fuarlarından CES 2018’deki açılış konuşmasında, rekorlar kitabına giren 100 Shooting Star mini drone ışık gösterisini sahneledi.

Mini Drone’lardan Masalsı Bir Gösteri

Mini drone da neymiş diyebilirsiniz. Mini drone’lar Coachella gibi müzik festivallerindeki, önemli kutlamalardaki, sportif etkinliklerdeki, gece gökyüzünü aydınlatan Intel Shooting Star drone modellerinin benzerleri.

Mini drone’lar hava gösterisini Monte Carlo Hotel’de sahnelediler. Intel’in geliştirdiği yeni Yerinde Konumlandırma Sistemi, Intel Shooting Star Mini drone’larına güç veriyor. Bu sistem sayesinde Intel Shooting Star mini drone’ları ışık şovlarını oluştururken, kapalı bir yerdeyseler GPS navigasyon teknolojisi olmasan gezinebiliyorlar. Mini drone’lar ayrıca 4 milyondan fazla renk kombinasyonu ve göz kamaştırıcı görsel efektler yaratabiliyorlar.

Intel gelecekte de bizlere kim bilir nasıl gösteriler düzenleyecek ve yeni geliştirilen sistemleri kim bilir nerelerde göreceğiz. Bizi teknoloji adına farklı günlerin beklediği kesin.

Görsel: Youtube