Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’un Yeni Akıllı Buzdolabıyla Tüm Ev Kontrol Altında

Samsung’un Yeni Akıllı Buzdolabıyla Tüm Ev Kontrol Altında

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, CES 2018'de mutfaktan tüm yaşamımızı kontrol edebileceğimiz akıllı buzdolabını katılımcılara buluşturdu.

Siri’ye ve Google Assistant’a alternatif Samsung’un sesli asistanı Bixby ile desteklenen akıllı buzdolabı serisi Family Hub’ın yeni üyesini CES 2018’te sizler için denedim.

Samsung GIF - Find & Share on GIPHY

Samsung, üzerinde yer alan bir ekranla internete bağlanmak ve farklı uygulamalar arasında gezinmek gibi fonksiyonları sunan Family Hub’ın yeni üyesi ile aile boyu yaşayabileceğiniz bir tecrübe sunuyor. Akıllı özelliklerle donatılan buzdolabı, aile bireylerini tanıyor ve onların komutlarına göre not almak, takvimlerine ulaşmak, hatırlatıcı eklemek gibi kişisel işlemler yapabiliyor. Buzdolabının içini gösteren kamera sayesinde de -fiziksel veya dijital- alışveriş sırasında neyin eksik olduğu kameraya telefonla bağlanarak kontrol edilebiliyor. Buzdolabında kalan yiyecekleri takip ederek son kullanma tarihleri geldiğinde sizi uyarıyor ve zamanında tüketebilmeniz için yemek tarifleri bile veriyor. Ayrıca evinizdeki ışıklardan, klimalara ve güvenlik kameralarına kadar SmartThings ailesindeki tüm akıllı ev cihazlarına da bağlanabiliyor.

Siri’ye rakip Bixby

Birçok farklı cihaza uyumlu hale getirilerek her yerde olmak isteyen Google Assistant’a karşılık, Samsung’un SmartThings bünyesindeki akıllı ev ekosistemini Bixby ile entegre ettiğini görüyoruz.

CES 2018’de deneyimleme fırsatı bulduğum Samsung’un yeni akıllı buzdolabı, diyetisyen tavsiyelerinden market alışverişi kuponlarına kadar birçok üçüncü parti uygulamaya entegre çalışabiliyor. Üzerinde yer alan hoparlörler ile müzik dinlemenize de imkan sunuyor. Akıllı buzdolabı teknolojisinin geliştirilerek evlerimizin vazgeçilmez bir parçası haline gelmeye başladığını görüyoruz. Gelecek aylarda satışa sunulacak yeni nesil Family Hub buzdolabının fiyatı henüz duyurulmamış.

Başka bir Güney Koreli teknoloji üreticisi LG de akıllı ev cihazlarını ve onların sesli asistanlarla entegrasyonunu CES 2018’te tanıtıyor. Benzer teknolojilerin farklı markalar tarafından duyuruluyor olmasını yakın gelecekte bu ürünlerin günlük alışkanlıklarımız arasında büyük bir yer edineceğine bir işaret olarak yorumlayabiliriz.

Görsel: Bigumigu, Samsung