Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Ekranlı Ev Asistanı: Google Home Hub

Google’dan Ekranlı Ev Asistanı: Google Home Hub

Google'ın önceki gün gerçekleştirdiği Pixel 3 ve 3 XL lansman etkinliğiyle Made by Google ailesinin yeni neferlerinden Google Home Hub tanıtıldı.

Facebook‘un, Amazon‘un Echo Show ürününe doğrudan rakip niteliğindeki Portal ve Portal+ ürünlerini tanıtmasının hemen ardından Google da oyuna Google Assistant destekli yeni akıllı ev cihazı kontrol aracı Google Home Hub ile dahil oldu.

Google Home Hub ile akıllı cihazları tek merkezden yönet

Google Home Hub, tıpkı diğer ev asistanları gibi 10 parmağında on marifet olan ve evinizdeki akıllı cihazları tek merkezden yönetebileceğiniz bir akıllı ekran. 7 inçlik ekranıyla Google Fotoğraflar için bir resim çerçevesi ve YouTube’u izlemek için video akışıyla entegre bir cihaz. Google Assistant desteği sayesinde Home Hub ile aramalarınızı sesli komutlarla yönetebiliyor; YouTube, Google Fotoğraflar, Takvim, Haritalar ve diğer Google hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabiliyorsunuz. Home Hub evinizdeki akıllı cihazları, rutinlerinizi temel alarak yönetmek ve zamanlamak üzere bu cihazlara entegre olabiliyor. Ailenizin farklı üyelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için de Voice Match’i (ses eşleme) kullanıyor. Tabii bunda bir limit var yani en fazla 6 aile üyesi bu özellikten faydalanabiliyor.

Milyonlarca akıllı ev cihazıyla uyumlu

Google Home Hub, 1.000’den fazla popüler markanın 10.000 türü aşkın akıllı ev cihazı ile uyumlu. Bu da örneğin ABD’de Google Home Hub’la uyumlu 200 milyondan fazla cihaz olduğu anlamına geliyor. Home Hub kullanıcısı, Phillps Hue ile evindeki ışıkları kısabiliyor, Nest ile evinin sıcaklığını ayarlayabiliyor, Vizio ile TV’nin sesini açabiliyor, kapıyı August ile kilitliyor, akıllı güvenlik kameralarının görüntülerini izleyebiliyor ve kapıya gelen misafirleri videolu kapı zili Nest Hello ile karşılayabiliyor.

Rahatsız etmeyen, ortam ışığına uyumlu ekran

Kullanımda olmadığı zamanlarda, ekran günlük yaşama dair; hava durumu, takvim randevuları ve işe gidiş geliş saatleriniz gibi bilgileri gösteriyor. Ayrıca akşam yemeği, aile toplantısı gibi özel anlarda bildirim gelmesini istemiyorsanız cihazı sessize alabilirsiniz.

Google'dan Ekranlı Ev Asistanı: Google Home Hub

Cihazın üstünde, Ambient EQ ışık sensörü bulunuyor. Bu sensör ekranın odadaki aydınlatmaya göre otomatik olarak ayarlanmasını sağlıyor. Böylece Google Home Hub’daki fotoğraflar da dahil ekrandaki her şey oda ışığına uyumlu şekilde görüntüleniyor. Dolayısıyla rahatsız edici parlak bir ekran değil Home Hub’ınki. Uyku vakti geldiğinde ise iyi bir gece uykusu alabilmeniz için cihaz, ekranı karartıyor.

Google Home Hub’ın Echo Show ve Portal’dan en önemli farklarından biri YouTube’u destekliyor olması tabii ki. YouTube videolarından özellikle “nasıl yapılır?” içeriklerine sesli komutlarla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Rekabet nedeniyle Echo Show, cihazlarından YouTube desteğini çekmişti, Portal ise Facebook akışında dahi yer vermedi. Home Hub da YouTube Music, Spotify, Pandora ve iHeartRadio gibi hizmetleri de destekliyor ancak Hulu ya da Amazon Prime Video gibi hizmetleri desteklemiyor.

Google'dan Ekranlı Ev Asistanı: Google Home Hub

Kıvrımlı köşeleriyle Google Home Hub, evinizin dekoruyla uyumlu şık bir tasarıma sahip gibi görünüyor. Chalk, Charcoal, Aqua ve Sand adı altında 4 farklı renk seçeneği sunuyor. Google Home Hub, 22 Ekim’den itibaren 149 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

Görsel: Google Blog, Google Store