Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
mui: Evdeki Akıllı Cihazları Ekran Kirliliği Yaratmadan Yönetebilen Ahşap Blok

mui: Evdeki Akıllı Cihazları Ekran Kirliliği Yaratmadan Yönetebilen Ahşap Blok

İnternete ve akıllı ev cihazlarına bağlanabilen mui, her şeyi tek bir noktadan yönetme imkanı sunarken sakin tasarımıyla da kullanıcıyı ekran kirliliğinden kurtarıyor.

mui; akıllı ev kontrol merkezi görevi gören, sakin tasarımlı ahşap bir cihaz. Elinizle kaydırdığınızda beliren dijital panel kullanarak konuşabiliyor ve mesajlaşabiliyorsunuz. Haberleri ve hava durumunu kontrol edebiliyor, akıllı cihazları (aydınlatma, termostatlar vb.) ve daha fazlasını mui ile kontrol edebiliyorsunuz. İşiniz bittiğinde ekran kayboluyor ve panel yalnızca bir parça ağaç görünümü alıyor.

Telefonuna daha az bak, ailenle daha kaliteli zaman geçir

mui akıllı telefonlar gibi sürekli olarak dikkati üzerine çekmiyor. Rahatlatıcı, dikkat dağıtıcı olmayan dijital bir ortam oluşturmak için tasarlanmış “sakin” bir cihaz. Böylece kullanıcıların aileleriyle kaliteli zaman geçirmesi amaçlanmış.

Japon teknoloji şirketi Mui Lab tarafından tasarlanan cihaz üzerindeki bir düğmeye basıldığında yerleşik Google Assistant çalışıyor. Google Home ve Alexa için akıllı hoparlör olarak işlev görebiliyor. Cihaz kullanıcıların ses komutlarını dinleyebiliyor, ancak geri konuşmuyor. Bunun yerine LCD ekranda yazılı olarak cevapları sunuyor.

Cihaz geçtiğimiz ay Kickstarter’da fonlanarak hedeflediği desteği başarıyla toplamış. Ayrıca geçtiğimiz hafta gerçekleşen CES 2019’da da inovasyon ödülü aldı ve “bir tahta blok inovasyon ödülü” gibi esprili övgülere konu oldu.

Görsel: Kickstarter