Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Rico’yla Eski Akıllı Telefonunuzu Güvenlik Kamerasına Dönüştürün

​Rico’yla Eski Akıllı Telefonunuzu Güvenlik Kamerasına Dönüştürün

Kullanılmayan akıllı telefonları ev güvenlik cihazına dönüştüren Kickstarter projesi

Evini kontrol etmek isteyen kullanıcılar için artık ev izleme/ güvenlik cihazları bulmak oldukça kolaylaştı. Pazarda, kameralar, hareket algılayıcıları, duman dedektörleri, alışılmadık sesleri algılayan mikrofonlar, wi-fi ya da GSM bağlantısı ile size video görüntüsü gönderen veya gerçek zamanlı uyaran daha birçok farklı cihaz mevcut.

Mindhelix’in CEO’su Kallidil Kaliadasan ise, tüm bu cihazların akıllı telefonlarla aynı mantıkta üretildiğini farkediyor ve bunu farkettikten sonra kullanılmış ve bir kenara atılmış ya da satılması planlanan akıllı telefonlara yeni bir amaç belirliyor; ev güvenlik cihazı.

Rico da zaten bu düşünceden ortaya çıkıyor.

Bir Kickstarter projesi olan Mindhelix’in Rico Ev Güvenlik Sistemleri serisi, çoğu kişinin halihazırda sahip olduğu Apple ya da Android telefonlara bağlanarak çalışıyor.

Akıllı telefonlar hepimizin bildiği gibi operator bağlantısı ile birlikte kullanıcıya ses ve video kaydı şansı veriyor. Rico ise bu sistemi aktive edebilecek duman, ısı, karbonmonoksit ve nem gibi diğer algılayıcıları sağlıyor. Kalidasan ise Rico’yu anlatırken “Akıllı telefonda olmayan diğer herşeyi ise Rico’ya ekledik” diye açıklıyor durumu. 

Cihazın birçok fonksiyonunun evde boş duran bir cihaz sayesinde sağlanması sebebiyle Rico, ısı, karbonmonoksit ve duman dedektörü bulunmayan Dropcam ya da Simplicam gibi cihazlardan $50 daha ucuz bir fiyata sahip. ($99)

Rico’nun avantajlarından biri ise, neredeyse tüm iPhone kullanıcılarının karşılaştığı ekran kırılmasında bile çalışıyor olması. Yani ekranı kırıldı ve biraz eskidi diye bir kenara atmaya karar verdiğiniz akıllı telefonlarınızı bile Rico’yla entegre ederek kullanabiliyorsunuz.

Mindhelix’in, Rico’yu Android ve iOS cihazlarla entegre edebilecekleri uygulamaları yakında üreteceğinden bahseden Kalidasan aynı zamanda Hindistan’daki Girişim Vadisi’nin bir projesi olan şirketin de kurucusu.

Cisco, Salesforce ve diğer şirketler tarafından “Internet of Things” girişimlerinin desteklendiği Alchemist Acceleratora katılarak, Los Angeles’taki Bay Area bölgesine taşınan Mindhelix, Rico’ları 2015 sonbaharından itibaren ilk yatırımcılarına göndermeyi planlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=yp76chT4Mw8