Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Acil Durumlarda Panik Butonuna Dönüşen Akıllı Yüzük

Acil Durumlarda Panik Butonuna Dönüşen Akıllı Yüzük

Nimb akıllı yüzük, kendinizi güvende hissetmediğiniz anlarda panik butonuna dönüşüp yardım çağırmanızı sağlıyor.

İlk bakışta, günlük olarak kullanılan sıradan bir takıya benzeyen Nimb akıllı yüzük, aslında acil durum anında kullanılan ve kimseye fark ettirmeden aktif hale getirebileceğiniz bir panik butonu… Nimb yüzük; belirlediğiniz aile bireyleri, arkadaşlar gibi bir grup insanı zor durumda olduğunuz konusunda bilgilendirebiliyor, çağrınızla güvenlik ekiplerini haberdar ederek, yardım talebinde bulunmanızı sağlıyor.

Akıllı yüzüğün nasıl çalıştığı konusuna gelecek olursak; Nimb mobil uygulamasına bağlanan yüzük için bir “güvenlik ağı” oluşturarak; aile bireyleri, arkadaşlar ya da polise ulaşabileceğiniz numaraları ekleyebiliyorsunuz. Çocukların da kullanabildiği Nimb’i, güvende hissedilmeyen bir durumda üstüne bastırarak aktif hale getirip, yardım çağrısı gönderebiliyorsunuz.

Kullanıcının acil durum sinyali gönderebilmesi için Nimb’e 3 kez art arda basması gerekiyor. Eğer, yüzüğe kazara basarsanız, gönderdiğiniz acil durum sinyalini uygulamaya gireceğiniz şifre sayesinde iptal edilebiliyorsunuz. Nimb mobil uygulamasında ailenize veya arkadaşlarınıza daha detaylı bilgi iletmek için sohbet özelliği de bulunuyor.

Şimdiye kadar 50.000 hedefini aşmayı başararak 71.000 dolar desteğe ulaşan Nimb’in Kickstarter kampanyasının sona ermesine 36 gün var. Önümüzdeki yılın bahar aylarında destekçilere ulaştırılması planlanan panik butonu Nimb yüzüğe 75 dolar karşılığında beyaz ya da siyah renklerde sahip olabilirsiniz.

Görsel: Kickstarter