Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Ev Ürünleri İçin Merkezi Uygulama: Revolv

Akıllı Ev Ürünleri İçin Merkezi Uygulama: Revolv

İnternete bağlı akıllı ev cihazlarını tek bir uygulama üzerinden kontrol etmek mümkün.

Bir şeyler yakınsıyor, başka şeyler ayrışıyor, bazıları çözülüyor, sonra hepsi birleşiyor. Yakın tarihte teknoloji gerçekten kullanım alışkanlıkları üzerinde ilginç izler bırakıyor. Akıllı telefonlarla birlikte fotoğraf makinelerini, saatleri ve müzik çalarları bıraktık, tek bir cihaz bir sürü işimizi görür oldu. Akıllı telefonlarda uygulama pazarlarının açılmasıyla birlikte, bu defa tersi bir yaklaşım hayatımıza girdi; eskiden masaüstü bilgisayarlarda birçok işi hallettiğimiz tek bir yazılım mantığından, mobilde her iş için ayrı uygulama sistemine adapte olduk.

Nesneler internete bağlanmaya başlayınca yeni standartlar ve kullanım alışkanlıkları doğmaya başladı. Bu akımın öncülerinden olan Nest, merkezi bir sistem kurmak yerine, modül modül alınıp kullanılabilecek ürünler yapma yolunu seçmişti hatırlarsanız. Diğer bir yandan da bu farklı cihazları tek bir uygulama üzerinden kontrol etme fikri filizleniyor yavaş yavaş.

Revolv da, internete bağlı popüler birçok cihazı tek bir arayüz üzerinden kullanmayı sağlayan birleştirici bir sistem. Akıllı ampul Philips Hue, kablosuz ses sistemi Sonos, prize bağlı çalışan Belkin Wemo, internetten açılabilen kilit sistemiyle Yale ve ünlü termostat Nest hep bu ekosistemin içindeler. Tüm bu aygıtları tek merkezden kontrol etmenin belki de en büyük kolaylığı, önceden belirlenmiş ayarlara tek tuşla ulaşılabilmesi.

Revolv 299 ABD doları fiyatla ve bir wi-fi sistemiyle geliyor. Sistemi ağınıza bağladığınızda kendisi otomatik olarak internete bağlı cihazları tespit edip kontrol altına almaya başlıyor. Revolv’un kontrol ettiği sistem ve cihazların kendilerinin de çok ucuz olmadığını düşünürsek şimdilik pahalı bir oyuncak, ancak bu tip ürünler yaygınlaştıkça ve erişimleri de kolaylaştıkça, Revolv gibi sistemlerin paralarının hakkını daha iyi vereceklerine inanıyorum.