Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nest’ten Duman Alarmı: Protect

Nest’ten Duman Alarmı: Protect

Mobil cihazlarla kontrol edilen termostat Nest'ten yeni bir ürün.

Nest, nesnelerin interneti konulu sunumların bir yerinde mutlaka bahsedilen başarılı bir girişim. Evdeki termostatı mobil uygulama ile kontrol etmeye yarayan Nest, aynı zamanda kullanım alışkanlıklarınızı, evde bulunma sürelerinizi takip ederek öğrenerek otomatik olarak bu durumlara göre ayarlama yapabiliyor.

Nest’in bu hafta tanıtılan yeni ürünüyse bir duman alarmı: Nest Protect. Duman ve karbon monoksidi sezebilen bu alarmın, mavcut duman dedektörlerinden önemli farkları var elbette.
https://www.youtube.com/watch?v=QXp-LYBXwfo
Nest Protect’in çözdüğü en önemli problem, duman sezdiğinde sessiz bir şekilde uyarması ve alarm öncesi modu olması. Bu süreçte eğer odadaysanız ve duman da pişirdiğiniz et yüzünden çıkıyorsa, alarm çalmadan cihazı deaktive edebiliyorsunuz. Nest Protect, Nest’in uygulamasından kontrol edilebiliyor ve odalardaki durumu her an kontrol etmeye olanak tanıyor.
Nest’in ürünlerinin en önemli yaklaşımı, yalınlıkları. Nasıl mobil cihazlarda her şeyi yapan tek bir uygulama kullanmak yerine her iş için ayrı uygulama kullanıyorsak, Nest de bir akıllı ev sistemi satmak yerine bu şekilde faydalı ve isteyenin seçerek bir kısmını alabileceği modüller olarak akıllı ev komponentlerini sunacak piyasaya. Bambaşka bir ortamdaki tüketici davranışını kendine başarılı bir rota çizmek için kullanan Nest’i ilgiyle izliyorum.