Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yemek Yandıysa Siparişin Yolda

Yemek Yandıysa Siparişin Yolda

TBWA\NEBOKO tarafından tasarlanan Big Mac şeklindeki duman dedektörü, başarısız yemek yapma girişiminin ardından devreye girip en yakın McDonald's şubesinden favori menüyü sipariş ediyor.

Ocakta ya da fırında yemeği unutmak yanmış tavalara, dibi tutmuş tencerelere artık yenemeyecek olan yemeklere ve tabii biraz da dumana sebep oluyor. Güzel bir akşam yemeğinin küçük bir unutkanlık sonrası heba olması oldukça can sıkıcı bir durum. Misafirlerine hünerlerini gösterme veya kendini şımartmak için güzel bir öğün hazırlama planları suya düşmüşken bu noktadan sonra hızlı bir çözüme ihtiyaç var. Akşam yemeği istenildiği gibi gitmediğinde McDonald’s pratik bir alternatif sunarak yaratıcı bir çözüm üretiyor.

Fast food zincirin Hollanda’da gerçekleştirdiği kampanya, yemeksiz kalanların imdadına yetişiyor. TBWA\NEBOKO imzalı McDelivery Detectors, başarısız mutfak deneyiminden sonra güzel bir yedek plan sunuyor. McDonald’s’ın Big Mac şeklindeki duman dedektörü, mutfakta dumanı algıladığı anda kullanıcıların favori yemek siparişini vererek daha fazla aç kalmasını önlüyor.

Dumanlar yükseldiğinde B planı devreye giriyor

3D yazıcıda basılan duman dedektörü, görünüşü kadar sunduğu pratik çözümüyle de yaratıcı bir kampanya olma özelliği taşıyor. Ajansın yaratıcılarından birinin başarısız bir lazanya yapımı denemesi sonrası ortaya çıkan dedektör fikri kısa sürede hayata geçiriliyor.

Kullanıcılar McDonald’s uygulaması aracılığıyla favori yemeklerini önceden seçiyor. McDelivery Detectors dumanı algıladığı anda markanın “I’m lovin’ it” jingle’ını çalmaya başlıyor. Bu sırada uygulama üzerinden kullanıcılara hızlı siparişi verip vermek istemediklerini soran bir bildirim gidiyor. Onay verildiği anda en yakın şubeden favori menü yola çıkıyor ve kötü mutfak deneyimi bir anda keyifli bir McDonald’s serüvenine dönüşüyor.

McDelivery Detectors kampanyası kapsamında Hollanda’da yaşayanlar uygulama üzerinden en başarısız ve utanç verici yemek pişirme deneyimlerini paylaşarak küçük çaplı bir yarışmaya katılacaklar. Kazananlar Big Mac şeklindeki duman dedektörünün yanı sıra eğer evlerinde yoksa geleneksel bir duman dedektörünün de sahibi olacak.

Künye

Müşteri: McDonald’s
Ajans: TBWA\NEBOKO
Prodüksiyon: Robot Kittens, Vigics
Medya Ajansı: OMD

Görsel: YouTube