Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Upuzun Tepsi Üzerinde Birlikte Yemek Yemenin Keyfi

Upuzun Tepsi Üzerinde Birlikte Yemek Yemenin Keyfi

McDonald’s ikonik tek kişilik tepsisini 3 metrelik çok kişilik bir tepsiye dönüştürerek yeniden bir arada olmayı ve birlikte yemek yemeyi kutluyor.

Fast food restoranları da başta olmak üzere herkesin kendi yemeğini aldığı self servis sistemlerinde gördüğümüz tepsiler her zaman tek kişilik olmuştur. Yemeğini alan bir köşeye geçer ve yer. Pandemiyle birlikte izole olduğumuz ve yalnızlaştığımız süreçten sonra 2021 yazının yeniden sosyalleşmek ve bir arada olmayı kutlamak için bir fırsat olduğunu vurgulayan McDonald’s da yeniden birlikte yemek yemenin ve sosyalleşmenin getirdiği mutluluğu paylaşmanın ilginç bir yöntemini buluyor.

Bir arada olmaya ve paylaşmaya vurgu

McDonald’s Belçika, TBWA\Belgium imzalı kampanyasıyla ikonik yemek tepsisini tek kişilik bir parçadan çok kişinin ortaklaşa kullanabileceği ve bir arada yemek yiyebileceği upuzun bir tepsiye dönüştürüyor. Absürt derecede uzunluğa sahip ahşaptan yapılan yemek tepsisi Big Mac özlemi duyan fast food severlerin arkadaşlarıyla buluştuğu zamanı şaşırtıcı bir deneyime dönüştürüyor. Ramazan sofralarını ya da Şükran Günü birleşmelerini anımsatan 3 metrelik tepsi, “ben” yerine “biz” demenin daha fazla paylaşmanın sembolik bir göstergesi olarak sunuluyor.

Pek tabii bu çok çok uzun tepsinin kullanışlı olduğunu söylemek mümkün değil. Marka reklam filminde bu konuya da değiniyor ve uzun tepsiyle zor anlar yaşayan arkadaş gruplarının anlarını da paylaşıyor. Sipariş verilen ürünleri merdivenlerden çıkarırken ya da indirirken özellikle içecekleri dökmemek gerçek bir takım oyunu istiyor. Ancak bir araya gelmeyi ve yeniden birlikte yemek yemeyi kutlayan McDonald’s, bu uzun tepsiyle gerçekleştirilebilecek eğlenceli deneyimlerin de olduğuna vurgu yapıyor. Örneğin tepsiyi iki masa arasında koyup arkadaşlarla limbo oynamak bunlardan bir tanesi.

Künye

Müşteri: McDonald’s Belgium
Ajans: TBWA Belgium
İdari Yaratıcı Yönetmen: Jeroen Bostoen
Yaratıcı Yönetmen: Jeremie Goldwasser
Sanat Yönetmeni: Bruno Giunta
Metin Yazarı: Julian Lesceux
Hesap Yöneticisi: Elien Onclinx
Müşteri Yöneticisi: Marie Buyens

Görsel: TBWA\Belgium