Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karavan Ofis

Karavan Ofis

Sunlight "Home Office on Wheels" adlı karavanıyla, temel ofis ihtiyaçlarının ötesinde bir iş istasyonu sunuyor.

Hemen hemen her karavanda, üzerine bir dizüstü bilgisayar yerleştirebileceğiniz bir masa bulabilirsiniz. Ancak pandemiden sonra dijital göçebeliğin çok fazla yaygınlaşması, daha yetenekli bir mobil yaşam ve çalışma çözümü için talep yarattı. Nissan’ın karavan ofisinde, karavan olmanın ötesinde uzaktan çalışanlar için konforlu bir ev-ofis olarak tasarlanan Living Vehicle 2021’de ve hatta elektrikli bisikletler için tasarlanan Scout adlı römork karavanın tanıtım görsellerinde bu durumu net bir şekilde gördük. Şimdi de Sunlight’ın evden/uzaktan çalışanlara tekerlerin üstünde ultra konfor sağlayan karavan ofisi var sırada.

sunlight karavan ofis

Dijital göçebelerin yaşamı nasıl kolaylaştırılabilir?

Almanya merkezli Sunlight, karavandaki yemek/çalışma masasının yalnızca temel ofis işleri için değil çeşitli meslek kolları için nasıl ideal gelebileceğini keşfetmeye karar vermiş. Masanın turizm, yapı sektörü ya da bilimsel saha çalışmaları yapanlar için nasıl daha kullanışlı hale gelebileceğini araştırmış. Uzaktan çalışanlarla yapılan anketler sonucunda daha çalışan-dostu, amaca yönelik tasarlanmış ve konumdan bağımsız bir iş/yaşam alanı olan Home Office on Wheels doğmuş. Aracın şimdilik sadece bir prototip olduğunu da belirteyim.

Herhangi bir C Sınıfı karavanda olduğu gibi, Sunlight’ın standart T68’i de masalı bir yemek alanına sahip. Ancak bu masa, hemen bir ofis masasına dönüşebiliyor. İlk dikkat çeken şey, masaya bitişik ekstra elektrik prizlerinin olması.

Sunlight’ın masası görev odaklı bir iş istasyonu. Ekstra elektrik prizlerinin yanı sıra kablosuz şarj pedi de var. Priz akıllı cihazları ve kamera pillerini şarj etmek için uygun. Elbette PC’yi, hoparlörleri ve diğer fişe takılı çalışan cihazlar için de kullanılabiliyorlar.

sunlight karavan ofis

Ön konsol duvarında, entegre bir dijital ekran, birincil veya ikincil ekran olarak çalışmak üzere kullanıcının donanımına kolayca bağlanabiliyor. Tabandaki bölmeler de cihazların güvenle saklanabileceği depolama alanları olarak işlev görüyor. Bir yemek masasından farklı olarak, alttaki çalışma yüzeyi masanıza birinin çarpıp kahvenizi devirmesine engel olmak için yan duvarlar içeriyor.

Ürünlerinizi sergileyip satış yapabileceğiniz bölmeler

Araç, çalışma masasının yanı sıra başka avantajlar da sunuyor. Örneğin satmak istediğiniz ürünleri sergileyebileceğiniz ve müşterilerinizle ilgilenebileceğiniz iç ve dış bölmeleri var. Aracın arka tarafında iki adet tek kişilik yatak bulunuyor. Yemek odasının üzerinde bir açılır çift kişilik yatak da mevcut. Mutfağı ve kuru banyosu var. Böylece çalışsanız da konforlu bir şekilde seyahat etmenin tadına varabiliyorsunuz. Arka taraftaki saklama alanına bisikletler de sığıyor.

sunlight karavan ofis

sunlight karavan ofis

Görsel: Sunlight