Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nissan’dan Karavan Ofis

Nissan’dan Karavan Ofis

Nissan, "Nissan NV350 Caravan Office Pod Concept" ile doğayla baş başa çalışmayı konforlu hale getiren yeni bir çözüm öneriyor.

Pandemiyle birlikte evden çalışma, uzaktan çalışma ve karavan hayatı yükselişe geçti ve bu çalışma sistemlerinin karışımından doğan yeni çözümler de kendini göstermeye başladı. Samsung’un CES 2021’de tanıttığı dev ekranlı dijital kokpitinde, karavan olmanın ötesinde uzaktan çalışanlar için konforlu bir ofis olarak tasarlanan Living Vehicle 2021’de ve hatta elektrikli bisikletler için tasarlanan Scout adlı römork karavanın tanıtım görsellerinde bu durumu net bir şekilde görebilirsiniz. Artık otomotiv ve karavan dünyası ciddi şekilde kullanıcının “mobil ofis” ya da “karavandan çalışma” ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaya başladı. Nissan da bu yeni eğilimlerin farkında olan bir marka olarak Nissan NV350 Caravan Office Pod Concept ile ısınma turları atıyor.

Konforlu bir mobil ofis tasarımı: Nissan NV350 Caravan Office Pod Concept

Çalışma hayatının içinde olmayanlar, bir karavana atlayıp dilediği yere seyahat etmek ve sosyal izolasyon sürecini de bu şekilde atlatmak konusunda daha özgürce adım atabilir – elbette maddi olarak böyle bir imkana sahiplerse. Üstelik bu süreçte ihtiyaçları olan tek şey konforlu bir şekilde konaklayabilecekleri bir alandır. Peki ya çalışanlar ve izindeyken bile işinden kopamayan işkolikler? Onlar için evden uzaktayken rahatça çalışabilecekleri bir alan da gerekli. İşte Nissan NV350 Caravan Office Pod Concept bu ihtiyaca cevap vermeyi hedefliyor.

Sürücü, Nissan NV350 Caravan Office Pod’u en sevdiği doğa manzarasının önüne çekip, bol oksijenli bir ortamda daha üretken bir şekilde çalışma imkanına sahip oluyor. Ayıra Zoom toplantısında arkanıza sıkıcı arka planlar yerine gerçek bir gün batımını almaktan daha havalı ve prestijli ne olabilir ki?

Bu konsept tasarım, Nissan minibüsün arkasına yerleştirilmiş mobil ofis bölmesinden oluşuyor. Akıllı telefonla kontrol edilen bölme, minibüsün arkasından dışarı çıkarılabiliyor ve böylece açık havada çalışma imkanı sunuyor. Tüm ofis bölmesi, tek düğmeyle dokunarak dışarı veya içerik çekilebiliyor. Rahat bir masası, sandalyesi ve hijyen için UV antibakteriyel ışıkla donatılmış bir torpido gözü bulunuyor.

Sandalye tepesinde oturmaktan yorulduğunuzda hemen karavandan inip çimlerin üzerinde yürüyebilir veya karavanın lüks çatı balkonuna çıkıp uzanarak teras keyfi yapabilirsiniz.

Görsel: Nissan